De éclair: het langwerpige gebakje, gemaakt van soezendeeg is hartstikke trendy en smaakt nog lekker ook. Tegenwoordig wordt deze Franse klassieker op heel veel manieren gevuld en gedecoreerd. Zo zien ze er naast lekker, ook super instagrammable uit. Het oog wil natuurlijk ook wat! Er zijn zelfs shops die zich hebben gespecialiseerd in dit trendy gebak. Als je in Antwerpen bent, kun je ze bij Chez Clair van dichtbij zien. Prachtige kleine kunstwerkjes met fantastische kleuren. Check deze link alvast voor een yummy voorproefje!

Heerlijke kleurtjes!

Oefenen
Zelf zo’n instagrammable plaatje maken? Hieronder zes verschillende recepten om prachtige en heerlijke éclairs te bakken. Vergeet niet om tijdens het bakken de oven dicht te laten! Als je deze namelijk opent, zakken ze in. Lukt het niet meteen goed bij de eerste keer? Don’t worry, het is een kwestie van ervaring. Om echt strakke éclairs te krijgen is het een must om te weten wanneer het soezendeeg precies goed is. Blijven oefenen dus! En lees voordat je gaat bakken eerst deze onmisbare tips voor perfect soezendeeg van Gwenns Bakery.

De vulling
Welke vulling kies jij? Op de website van Heel Holland Bakt vind je recepten voor de basis soezendeeg en daarnaast vullingen als banketbakkersroom, vanille, chocolade, lemon meringue, zwitserse room en frambozen!

Wist je dat éclair bliksem betekent in het Frans? Dit verwijst naar de felle glans van het glazuur.

 1. Gevuld met banketbakkersroom
  Wil je een lekker recept voor éclairs met banketbakkersroom en een glanzende chocoladeganache? Die vind je bij Njam.tv. Onderin dit artikel kun je in het filmpje met Roger van Damme zien hoe hij stap voor stap dit lekkers maakt!
 2. Met frambozen
  Oeh, la laaaa! Deze eclairs van De Kokende Zussen zijn gevuld met frambozenroom en getopt met pure chocolade en verse frambozen. Yummy!
 3. Sinaasappel meringue
  Dit zijn echt éclairs voor bakkers die houden van een sinaasappelsmaakje. Met meringue bovenop en wie lust dat nu niet? Check het recept op Thefoodvoyage.com.
 4. Koffie éclairs
  De favoriete patisserie van Gwenn van Gwenns Bakery zijn éclairs. Zijn voorkeur gaat tegenwoordig naar klassieke koffie éclairs en het recept kun je vinden op zijn website.
 5. Roze!
  Nog een variant met frambozen, maar deze éclairs van Debs Bakery zijn zowel vanbinnen als vanbuiten super mooi roze en gevuld met frambozenmousse! Leuk voor een babyshower!
 6. Met aardbeien
  Aardbeien en slagroom is eigenlijk altijd een goed combi, maar helemaal als er nog een éclair omheen zit. Met een roodgekleurd laagje bovenop is dit de perfecte éclair om je liefde te tonen. Te vinden op de website van OhMyDish!
Mmm….éclairs bakken met Roger!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *