De Red Velvet Cake is hartstikke hot! En niet alleen in Amerika, ook in andere landen zijn veel fans. Een Red velvet cake, de rode fluweeltaart, is een donker- of lichtrode taart. De taart heeft een witte topping, meestal van roomkaas of witte chocolade. De rode kleur van de taart komt uit rode biet of van rode voedingskleurstof. Maar je kunt niet alleen taart ‘Red Velvet’ maken, ook koekjes, pancakes, ijsjes en lattes zijn tegenwoordig in de ‘Red Velvet’-variant verkrijgbaar. Een blijvende trend dus! Hieronder tien heerlijke Red Velvet recepten van pancakes tot de enige echte taart. Super om je geliefden te verrassen tijdens de feestdagen met deze roodkleurige fluweelzachte baksels!

WIST je dat een RED VELVET taart lekkerder smaakt als je er eerst een foto van maakt?

1. DE Red Velvet CAKE
Naast de geweldige smaak is dit baksel van Gwenns Bakery ook een lust voor het oog! De bakker zelf is echt dol op de combinatie van de strakke witte cream cheese frosting met de intens rode laagjes cake. Check het recept hier!

DE Red Velvet Cake van Gwenns Bakery!

2. Mmmmm…pancakes
Voor de heerlijke geur van pancakes komt iedereen uit bed. Maak een ontbijt of brunch extra feestelijk door deze red velvet pancakes van Monstyle.nl te maken. Een liefdevolle en smakelijke start van de dag!

3. Cupcakes
Cupcakes zijn extra lekker met een monchou-topping! Maak ze stap voor stap met de omschrijving en video van Oh My Foodness. Na het decoreren wil je nog maar één ding: smullen! Ook lekker met een aardbei als topping bovenop!

Geen Red Velvet, maar wel rood: de Zebra Cheesecake!

4. Cheesecake
Gek op cheesecake én red velvet? Wat goed dat er dan ook een combinatie van is! Maak de jammie Red Velvet Cheesecake van Eefsfood. Het resultaat? Een smeuïge cakelaag met daarop een zachte roomkaas topping mét witte chocolade. Waanzinnig lekker!


5. Cakebolletjes met chocolade
Als je denkt dat je de beste recepten al hebt gezien: oh no, er is meer! Op de website van Keukenliefde vind je namelijk het recept van superzachte cakebolletjes met een krokant laagje chocolade eroverheen. Chocolade + cake + liefde: wat wil je nog meer?

6. Twee kleurtjes
Ken jij de marmercake al? Dat is een cake met twee soorten cakebeslag die je creatief door elkaar mengt. Op die manier krijg je een hartstikke mooi marmer-effect. Hier vind je het #fingerlickinggood recept van Uit Pauline’s Keuken. En oh, die creamcheese frosting erbovenop is zoooo goed!

7. Met oreo’s
Een heerlijke twist van 24Kitchen op de traditionele Red Velvet cake. Eentje waar cheesecake in zit én van die lekkere Oreo-koekjes. Als je de cake hebt gebakken, snijd je hem door en vul je ‘m met de cheesecake + Oreo’s. Wist jij trouwens dat er Oreo’s in de smaken ‘chicken wing’ en ‘wasabi’ zijn?  

8. Opgerold
GE-NIE-TEN met de hoofdletter G van deze opgerolde rode cake, gevuld met verse aardbeien en stukjes Oreo. Deze cakeroll is niet alleen prachtig om te zien, maar ongeloofelijk lekker volgens Najat van Kookmutsjes.com!

De Red Velvet Cake van Gwenns Bakery

9. De tulband
Hij lijkt op de taart, maar de vorm is anders: Red Velvet in een tulband. Check het plaatje + recept van Foodiesmagazine.nl hier en je bent meteen overtuigd!

10. ROOD IJS
Op zoek naar een gekleurd toetje? Denk dan aan Red Velvet ijs. Het recept van colourfulrebel.com bevat ook bourbon. DIT WIL JE! Oh ja, ook gewoon lekker om een bolletje naast je Red Velvet Cake te serveren. Dubbel genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *