Rond vijf december maken veel mensen zich klaar voor pakjesavond. Wil je Sinterklaasavond extra feestelijk maken dit jaar? Maak dan de regenboogpepernoten van Bastaart. In een filmpje op Youtube legt hij stap voor stap uit hoe je deze kleurrijke pepernoten – eigenlijk kruidnoten – maakt. Hij geeft in zijn intro aan: “Ik vind gewoon dat alle kleuren van de regenboog alles gewoon een stuk leuker maken.”

Het recept voor deze gekleurde kruidnoten is bijna gelijk aan de traditionele kruidnoten. Bas: “Het nadeel is dat het deeg voor de ‘normale’ kruidnoten nogal donker is. Dit komt vooral door de schenkstroop die eraan toe wordt gevoegd. In dit recept wordt een deel van de schenkstroop daarom vervangen door agavesiroop. Deze heeft een veel lichtere kleur en kun je het deeg makkelijker kleuren. Ondanks de vervanging van dit ingrediënt smaken ze nog even lekker.”

Het deeg wordt verdeeld in gelijke delen die allemaal een eigen kleurtje krijgen. Als je het eindresultaat ziet word je toch toch hartstikke blij? Veel plezier met het maken en een kleurrijke pakjesavond toegewenst!

Klik hier voor de Instagram-pagina van Bastaart.

Hieronder de ingrediënten op een rijtje. Zien hoe je deze precies maakt? Bekijk dan het filmpje op Youtube. 

Ingrediënten:
– 250 gr. bloem
– 1 tl. bakpoeder
– 3 tl. speculaaskruiden
– Snufje zout
– 50 gr. schenkstroop/ pannenkoekenstroop
– 100 gr. agavesiroop
– 80 gr. roomboter
– kleurstoffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *