Hoe zou een combinatie tussen bier en brood smaken? Dat kun je weten vanaf 1 november. Meester Patissier en Boulanger Robèrt Van Beckhoven is er al langer mee bekend. Hij introduceerde op 17 oktober het bierbrood. De vraag is: heeft hij dit nu gebrouwen of gebakken? Als basis voor het brood gebruikt hij drie verschillende soorten Leffe abdijbier. Dit brood is vanaf 1 november verkrijgbaar op verschillende adressen, waaronder zijn eigen bakkerij. Het bierbrood heeft een bereidingstijd van vier dagen. Bier- en foodliefhebbers kunnen kunnen ook thuis aan de slag met het Leffe bierbroodrecept. Bij aankoop van een sixpack Leffe in de supermarkt krijgt elke koper een bierbrood mix cadeau. Speciaal voor de thuisbakkers heeft Van Beckhoven een tutorial opgenomen, zodat iedereen een perfect bierbrood kan bakken.

Een spel tussen graan en water

Foto: By Robert

Hieronder is ook een filmpje te zien waarin Robert aangeeft dat bier en brood eigenlijk hetzelfde zijn. “Een spel tussen graan en water.” Hij legt ook kort uit hoe hij het brood maakt.

www.bijrobert.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *