Advertorial – Er ligt vanaf deze week een nieuwe appel in het schap, de Redlove. Dit is een friszure appel die je culinair kunt gebruiken of gewoon uit het vuistje kan eten. “Met de Redlove kun je meerdere kanten op. De appel is heel speciaal omdat hij zowel vanbuiten als vanbinnen rood is”, vertelt teler Jacco Merkens. Hij is de enige Nederlandse teler die deze appel produceert en is heel trots op zijn product.

Voor iedereen beschikbaar
“Ik ontdekte de appel in 2010 en had de eerste oogst in 2014. Elk jaar is het volume gegroeid. Dit jaar hebben we voldoende oogst om de Albert Heijn te beleveren en is de appel voor iedereen beschikbaar! Redlove ligt vanaf week 44 in 650 AH-winkels. De appel valt op door haar speciale verpakking en er is ook een recept aan toegevoegd voor appel galette. Het rode vruchtvlees van de Redlove zorgt kleurrijke baksels. Naast de galette kun je er ook veel andere leuke dingen mee doen in de keuken.”

Kenmerken
Andere kenmerken van de appel zijn de korrelige structuur en de unieke, friszure smaak. “Het is niet te vergelijken met andere rassen, de Redlove is uniek. Veel mensen verwachten een zoete smaak bij rode appels, maar dat is bij de Redlove niet het geval. Het is een echte appel voor de mensen die graag creatief zijn met gezonde, lekkere producten en van mooie kleuren houden.”

Lees hier meer over de Redlove appel.

Recepten
Zie hieronder de recepten voor de galette en de flammkuchen met Redlove. Op deze website vind je nog meer recepten. Klik hier voor de Facebookpagina van Redlove.

Recept Flammkuchen met Redlove

Benodigdheden: 
– Deeg
– 2 Redlove appels
– 200 gram crème fraîche
– 2 theelepels suiker
– halve theelepel kaneel
– 1 theelepel vanillesuiker
– poedersuiker

1. Maak het flammkuchendeeg zelf of gebruik kant-en-klaar flammkuchendeeg van bijvoorbeeld Tante Fanny;
2. Snij twee Redlove appels in dunne plakjes;
3. Rol het deeg uit en vouw de randen naar binnen;
4. Meng de crème fraîche, suiker, vanillesuiker en kaneel en bestrijk hiermee de bodem van het deeg;
5. Leg daarop netjes de Redlove appelen;
6. Bak 15 tot 20 minuten op 200 graden in de oven;
7. Laat afkoelen en serveer met poedersuiker. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *