GS – Gezond voedsel is niet alleen een trend, steeds meer mensen kiezen bewust voor vitaal en voedend eten. Daarnaast nemen groenten een steeds belangrijkere plaats in. Sarah en Dana van Lady Fruitcake spelen hier op in door groenten en fruit te verwerken in lekkernijen. De twee dames hebben een passie voor biologische ingrediënten en verrassende natuurlijke smaken. Samen bedenken en bereiden ze heerlijke plantaardige taartjes en andere yummy food. Klik hier voor het assortiment. 

De raw lemon matcha bar. Foto: Lady Fruitcake

Plantaardige patisserie
Op de website van Lady Fruitcake kun je het verhaal lezen van Sarah en Dana. “Wij ontwikkelen zoetwaren die bij deze spannende ontwikkelingen aansluiten; plantaardige, voedende patisserie. Gemaakt van biologische noten, zaden, fruit en groenten. Ongeraffineerd, natuurlijk en minimaal gezoet, glutenvrij en vol vitale grondstoffen en vezels. Geïnspireerd door de talloze mogelijkheden voor plantaardige taartjes, snacks, ontbijt en dessert, experimenteren wij er in onze testkeuken naar hartenlust op los met uiteenlopende groentesoorten, peulvruchten, gekiemde zaden, biologische etherische oliën en kruiden. Zo ontwikkelen wij nieuwe, avontuurlijke lekkernijen.” De producten zijn te koop op verschillende locaties. 

De raw strawberry cookie bar. Foto: Lady Fruitcake

De natuur heeft veel te bieden
Sarah vertelt: “In 2014 begon ik, naast mijn werk als kunstenaar en workshop-docent, plantaardige taartjes te maken voor natuurwinkel Krits in Amsterdam, waar ik zelf als verkoopster werkte. Aangemoedigd door de goede verkoop en de enthousiaste reacties van klanten, heb ik in 2016 de stap gezet om samen met Dana een kleine productiekeuken te starten op de biologische boerderij Hartstocht in Abcoude. Toen natuurwinkel Krits zich liet omvormen tot Ekoplaza Zijlstraat, kregen wij de kans om binnen Ekoplaza te groeien tot een mooi biologisch gecertificeerd bedrijf. (skal 106371) Wij laten onze plantaardige taartjes inmiddels produceren door de biologische, glutenvrije bakkerij Liberaire, maar we blijven nauw betrokken bij de productie en blijven streven naar de beste resultaten in smaak en textuur. In onze eigen keuken ontwikkelen wij nieuwe voedende patisserie, snacks, desserts en meer. De natuur heeft eindeloos veel te bieden en daar worden we super blij van!”

Volg @lady_fruitcake op Instagram

Raw
“We kiezen ervoor om veel van onze grondstoffen rauw te gebruiken (niet verhit boven de 43 ℃.) Door verhitting gaan veel waardevolle vitamines en mineralen verloren en ook de van nature aanwezige enzymen die het spijsverteringsproces ondersteunen. Wij willen heerlijke snacks en zoetwaren ontwikkelen die er prachtig uitzien, heerlijk smaken maar ook vol vitale grondstoffen zitten waar je lichaam zich mee kan voeden. Daarom kiezen we steeds meer om met geactiveerde of gekiemde zaden en noten te werken. Zo ook met koudgeperste kokosolie.”

Lees hier mee over Sarah en Dana 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *