Je ziet steeds vaker prachtige handgeschilderde taarten. Volgens The Cakedecorating Company (UK) wordt dit zelfs een heel belangrijke trend in 2019! We gaan ze dus veel vaker zien. Tijd om het te gaan leren! Handgeschilderde taarten zien er vaak uit als ware kunstwerkjes. Daarnaast zijn schilderen en kleuren heerlijk ontspannende activiteiten. Helemaal als je het combineert met bakken. Er zijn meerdere manieren om fondant, gumpaste of marsepein te beschilderen. Je kunt natuurlijk iets namaken wat op een sjabloontje staat, maar ook lekker je eigen fantasie gebruiken als je gaat schilderen of tekenen. Je hoeft echt geen Picasso te zijn om een handgeschilderde taart mooi te maken. Het is al heerlijk om zo creatief bezig te zijn en daarnaast is het ook een kwestie van oefenen. Je wordt zo steeds creatiever! Op Sweetnessandbite.com kun je een tutorial vinden waar wordt beschreven hoe je kunt schilderen op een taart.

TIP: Nog geen inspiratie? Volg de #handpaintedcake op Instagram. Ook Pinterest vind je een pagina met mooie voorbeelden van handgeschilderde taarten. Deze wil je zien!

Mooi!

Hoe schilder je?
Onderin dit artikel zie je een filmpje van Deleukstetaartenshop, waarin stap voor stap wordt verteld hoe je fondant beschildert. In dit voorbeeld wordt er Rainbow Dust kleurpoeder gebruikt. Je kunt dit ‘droog’ gebruiken om het fondant hier en daar een kleurtje te geven, maar als je echt wilt schilderen voeg je er nog wat aan toe. In het voorbeeld hieronder wordt de ‘verf’ gemaakt door het te mengen met rejuvenator spirit (alcohol). Je kunt kleurpoeder ook met andere soorten alcohol mengen, zoals wodka. Of citroen extract. Het is zelfs mogelijk met citroensap, maar dan blijft je fondant wel langer nat. Er is ook klant en klare eetbare verf te verkrijgen, metallic food paint. Handig is om ook kwasten in huis te hebben. Je kunt zelfs schilderen met cacoaboter. Een voordeel van schilderen met cacaoboter is dat dit de taart snel en volledig weet te bedekken. De kleuren blijven ook heel helder. Vind hier een mooi voorbeeld op de website van Carolabaktzoethoudertjes.

Lekker creatief!

Schilderen op taart met botercrème
Het is mogelijk om op een taart met botercrème te schilderen, als hij maar lang genoeg gekoeld is, zodat de ondergrond stevig is. Ook is het makkelijker schilderen als hij strak is afgewerkt en helemaal droog is. Voor het schilderen op botercreme kun je kleurstof gel gebruiken. Hier zie je wat je nog meer nodig hebt!

Persoonlijke boodschap met stift
Handlettering is hot! Het is erg leuk om een persoonlijke boodschap op de taart zetten die met de hand is geschreven – helemaal in jouw stijl. Bij Bouwhuis vind je RD stiften met eetbare inkt. Deze speciale sneldrogende inkt is handiger voor het fijne werk als een kwast. Het beste is deze pen te gebruiken op een vaste, stevige ondergrond. Ook is het handig om de marsepein, fondant of gumpaste eerst wat te laten opdrogen voordat je deze stift hierop gaat gebruiken. Wanneer deze stift verschijnselen van uitdroging vertoont kun je deze het beste een beetje vochtig maken met water.

Creatief
Ook met gekleurde botercrème kun je hartstikke creatief zijn. Het is dan niet echt ‘schilderen’, het ziet er wat ‘grover’ uit. En het mag ook wat slordiger, dat maakt het extra mooi! Met een palet mes kun je dit uitsmeren. Check hier een prachtig voorbeeld met waterlelies! – Of deze, waarbij je lekker met roze kleurtjes kunt smeren!

Kleuren
Ook volwassenen kleuren steeds vaker. Van PME zijn er de PME Colour-In Cupcake & Cookie Sheets waarmee je cupcakes extra mooi kunt maken. Kleur deze eetbare sheets in met eetbare inkt. De sheets zijn gemakkelijk in gebruik; kleur de sheet in, haal de sheet van de achterzijde af en plaats op je cupcake of koekje. Wil je het eens proberen? Bekijk dan hier de sheets met bloemen en vlinders op de website van Deleukstetaartenshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *