GS – Fruit op je taart is heerlijk en mooi om te zien. Maar sommige fruitsoorten, zoals sinaasappelen en mandarijnen, worden minder gebruikt ter decoratie of in het baksel zelf. Regelmatig zie je op Instagram en andere social media-kanalen taarten voorbijkomen met aardbeien, blauwe bessen of ander rood fruit. Citroenen komen ook wel in beeld, maar sinaasappelen of mandarijnen worden toch wat minder gebruikt. Toch zijn dit heerlijke smaakmakers en in de winter zijn er voldoende beschikbaar. Ervaar het zelf met de recepten hieronder!

1. Mandarijnencake
In de makkelijke cake van Overeten.com gaan lekker veel mandarijntjes. Daarnaast heb je eieren, suiker, gemalen amandelen en bakpoeder nodig. Eitje! Klik hier voor het recept.

2. Kwarktaart met mandarijntjes
Mmmm…een combinatie van kwart, mandarijntjes en een bodem van bastognekoek. Dat klinkt heerlijk, en volgens het recept van Keukenliefde smaakt deze taart lekker fris. 

3. Sinaasappeltaart met vanilleroom
Voor deze taart van Boodschappen.nl heb je twee sinaasappels nodig die je in dunne plakken moet schillen. Het gebak decoreer je met sinaasappelrasp. Mmmm…

4. Chocoladegebakje met sinaasappel
Sinaasappel en chocolade, wie zegt daar ‘nee’ tegen? Als ingrediënten voor dit gebakje heb je 125 gram Chocolade Côte d’Or Puur nodig. Als hij klaar is en je snijdt hem open, komt er iets heerlijks uitgelopen. Meer over het recept van Côte d’Or lees je hier.
5. Sinaasappel bavaroise taart
Deze taart van Lekkertafelen.nl is opgebouwd uit verschillende heerlijke lagen en het resultaat mag er dan ook zijn! Heb jij een beetje geduld en ben je gek op sinaasappel bavaroise? Dan is dit de taart voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *