Dat koffie invloed kan hebben op je slaapkwaliteit, is voor de meeste mensen niet onbekend. Maar dat is zeker niet het enige wat je ’s nachts wakker kan houden! Uit onderzoek van American Academy of Sleep Medicine schijnen bepaalde etenswaren ook effect te hebben op jouw slaappatroon. Twee zaken daarvan zijn producten die veel bakliefhebbers graag lusten: suiker en chocolade. Dit meldt het AD in een artikel.

1. Te veel suiker
Hoewel suiker je niet hyperactief maakt – zoals zovelen denken -, kan het wel je nachtrust verstoren. Volgens onderzoek van American Academy of Sleep Medicine zorgt een koolhydraatrijk dieet met veel suikers voor een slechte nachtrust. Heb jij wel eens geprobeerd om met minder suiker te bakken? 

3. Te veel chocolade
Cafeïne zit niet alleen in koffie, maar ook in chocolade. Dus ook in voedingsmiddelen met een chocoladesmaak. Die kunnen genoeg cafeïne bevatten om je ’s nachts wakker te houden. Controleer dus altijd het etiket en probeer deze lekkernijen niet meer voor bedtijd te consumeren. Er zijn nog meer voedingsmiddelen die je wakker kunnen houden. Lees het op AD

Chocolade gezond
Heel af en toe blijkt iets dat jarenlang als ongezond werd beschouwd toch gezond te zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor een kopje koffie dat tal van gezondheidsvoordelen lijkt te hebben en dus voor chocolade. Mits met mate geconsumeerd natuurlijk.
Onderzoekers van de Duitse Maarten Luther-Universiteit (MLU) en het Max Rubner-Institut hebben ontdekt dat zowel cacaobonen, -boter en -poeder als chocolade zelf een belangrijke bron van vitamine D2 zijn. Dat is juist iets waar we in de winter door een gebrek aan zonlicht behoefte aan hebben. Dit meldt MSN.com. Klik hier voor het volledige verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *