GS – “Veel mensen die ik spreek zijn razend enthousiast als ze horen dat er een oplossing is voor het maken van stoom in de oven tijdens het bakken van brood. Met het stoombakje DeSh~Stoom kunnen ze eindelijk een zelfgebakken brood maken dat luchtig is en een knapperige dunne korst heeft.”

Tot nu toe was er geen simpele en veilige oplossing

Er wordt veel gedaan om stoom te maken tijdens het bakken. “Veel bakkers zetten een bakje water neer in de oven, of zijn bezig met bloemenspuiten of ijsblokjes. Deze zaken werkt in veel gevallen niet 100% afdoende en hiermee wordt niet het gewenste resultaat bereikt. Stoom is essentieel bij brood bakken, maar lang niet iedereen heeft die mogelijkheid om stoom in een oven of combimagnetron te maken. Daarom introduceren wij het compacte stoombakje DeSh~Stoom”, aldus Frank Dellemann van Frank Dellemann Support. Hij introduceerde het stoombakje voor het eerst tijdens de beurs Taart en Trends.

Frank is vaktechnisch adviseur en heeft jarenlange ervaring in het bakken van brood. Hij geeft aan dat dit probleem al heel lang bestaat, maar er tot nu toe nog geen simpele en veilige oplossing voor was. “We zijn lang bezig geweest met de ontwikkeling. Het unieke materiaal en de vormgeving zorgen ervoor dat het brood op het juiste moment de juiste hoeveelheid stoom krijgt. Het vocht moet namelijk aan het begin van het bakproces worden toegevoegd, anders krijgt het brood geen knapperige korst. Dit stoombakje maakt van elke oven een professionele oven met stoom.” Volgens hem is DeSh~Stoom zeer gebruiksvriendelijk en brengt het ook geen schade aan aan de oven. “Je vult deze met koud kraanwater en dit water wordt geleidelijk opgebruikt/leeggestoomd in de eerste 4/5 minuten. Hij is onmisbaar voor elke thuisbakker en kan voor elk broodsoort – waarbij stoom wordt aanbevolen – worden gebruikt”, besluit Frank.

Meer weten?
DeSh~Stoom
Frank Dellemann
www.stoom.store
info@stoom.store

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *