Met nog vijf mensen werd het wel heel spannend in de tent van Heel Holland Bakt. Er waren deze week meerdere tranen van stress. Ine en Marjolein hielden het niet meer droog en beide dames zagen een beetje bleekjes. De mannen verborgen hun emoties. Hans kon zich natuurlijk heel makkelijk verschuilen achter zijn molen. Nico kwam sowieso niet zo vaak in beeld en Gwenn kropte het een beetje op. Even een paar keer op tafel slaan en weer doorgaan, is zijn motto. Timmerfabriek Gwenn, goedemiddag!

De baksels gingen niet allemaal van een leien dakje. Natuurlijk is er keihard op geoefend thuis, maar ‘in de tent gaat het altijd anders’. Andere oven, koudere temperaturen, geen André, Robèrt en Janny, die je op de vingers zitten te kijken…Sowieso hadden Robèrt en Janny dit keer weinig tijd om commentaar te leveren, ze waren de halve aflevering bezig met de overtocht. En eerlijk is eerlijk, er werd zowaar gewerkt dit keer. Robert nam het voortouw. Het bootje schommelde wat heen en weer en de meesterpatissier roeide met de riemen die hij had. Gelukkig kwamen ze droog aan wal. André was vooral bezorgd of Janny ‘alles in het zwemvest kreeg’, maar dat bleek geen probleem. Heelhuids en droog kwamen ze in het prieeltje terecht waar ze konden genieten van een welverdiend gebakje.

Janny mist iets spannends bij Nico

Het thema was niet makkelijk en dat startte al met een kogelgebakje. Er werd door de meesten met chocolade gewerkt en Hans gaf aan dat hier een hele wetenschap achter zit. Meer hierover meer in het programma ‘Heel Hans Helpt’. Hij geeft namelijk graag zijn advies en hulp aan de andere bakkers. Ine maakte een soort puddingachtig gebakje wat wonderwel intact bleef tot de jury het aansneed. Zelf was ze er zeer enthousiast over en dat nam niemand haar kwalijk. Nico gebruikte dit keer alcohol en in de buurt van Gwenn sloegen de kogels om je oren. Toch ging alles perfect volgens plan. Zei hij. In het gebakje van Nico miste Janny ‘iets spannends’. Ik denk dat hij er daarom uit moest deze ronde. Sorry Nico, maar met een klein beetje – niet zelfgemaakte – advocaat, red je het niet bij Janny. En daarnaast moet je spektakelstuk ook gewoon eetbaar zijn bij een jury die van eten houdt.

Meesterbakker Hans stond al vroeg op om zijn nougatine-molen nog eens te oefenen en dat zag eruit als een perfect nagebootst icoon van Nederland. Ook verschillende andere spektakelstukken zagen er prachtig uit. Bij Ine ‘klopte alles’ volgens de jury. Ook Marjolein mocht trots zijn. Vanaf deze aflevering is iedereen trouwens jaloers op de vriend van Marjolein. Zelfs als hij wil gaan slapen, loopt ze met de baksels achter hem aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *