Als bakliefhebber vind je het waarschijnlijk heerlijk om te genieten van wat je hebt gemaakt of gekocht. Waarschijnlijk post je ook regelmatig een foto van dit mooie baksel op social media. Nu is bewezen door psychologen dat de taart dan daadwerkelijk ook lekkerder smaakt! Als je eerst een fotoshoot maakt voordat je gaat eten bouw je een grotere spanning op voordat je kunt genieten én smaakt het beter. Dit meld het AD.

Bij het onderzoek mochten mensen kiezen uit een gezonde snack (fruitsalade) of een ongezonde snack (Red Velvet cake). Ze besloten zelf of ze een foto van het eten maakten. Wat bleek? Mensen die besloten hun Red Velvet cake op foto vast te leggen, vonden het stukje gebak beter smaken dan mensen die de taart niet hadden gefotografeerd. Bij de fruitsla bleef het genot op de smaakpapillen vrijwel gelijk. Ga je taart maken? Eerst een foto dus! 🙂

Lees meer over dit onderzoek op het AD.

Populair
Wist je trouwens dat Red Velvet steeds populairder wordt? Sowieso in Amsterdam blijkt uit onderzoek. Volgens Fiona Willemse van Fiona’s taarten is deze soort taart straks net zo ingeburgerd als de appeltaart. Dit vertelt ze tegen Metronieuws. Gemiddeld bakt ze 10 tot 15 taarten per week en ook in Zeist is de Red Velvet Cake duidelijk het populairst: “Zes of zeven maak ik er per week. Donderdag is voor mij Red Velvet-dag in de lunchroom en dat weten mensen ook. Meestal komen ze ’s ochtends al vragen of ik er eentje heb en ben ik voor de middag al uitverkocht. Daarom hebben we nu ook Red Velvet Cupcakes, die het ook supergoed doen. Het is een megapopulair product!”

Klik hier voor het artikel van Metronieuws

Oja…..jij wilt de prachtige rode Red Velvet Taart natuurlijk NU gaan maken! Hieronder een filmpje van een heerlijk recept van Allrecipes. Liever lezen? Klik hier!

P.S.: Vergeet geen foto te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *