GS- Taarten gemaakt van afval. Misschien klinkt dat niet zo lekker, maar verhaal wordt veel smakelijker dan het in eerste instantie lijkt! Trash’ure Taarten wil voedselverspilling verminderen en daarom maken ze taarten die gemaakt zijn van prima eten. Voedsel dat anders zou worden weggegooid. Het idealistische idee komt van Jeanne van Ittersum uit Beuningen. Samen met Monique van Neerven won ze met dit concept de YouthStart European Entrepreneur Award in Sofia, Bulgarije.

Voedselverspilling
Op de website kun je lezen waarom deze organisatie in het leven is geroepen: “Wereldwijd is onze manier van voedsel produceren de grootste veroorzaker van klimaatverandering. We gooien 33% gewoon weg!” Zo ontstond het idee voor ‘Trash’ure Taarten’. Op deze manier kunnen we eten dat geen waarde heeft, een waarde geven. Als iets er niet zo mooi uitziet, dan zie je dat niet in een taart”, vertelt Jeanne in een interview met De Gelderlander. Lees het volledige artikel hier. 

Als iets er niet zo mooi uitziet, dan zie je dat niet in een taart

De worteltaart van ‘afval’ ziet er heerlijk uit! Foto: Trash’ure Taarten

“Door onze taarten te kopen, maak jij je sterk tegen voedselverspilling, waterverspilling en andere negatieve effecten van voedselproductie. Voor een beter klimaat! Bij Trash’ure Taarten willen wij dat bedrijven en organisaties gemakkelijk kunnen participeren in het tegengaan van voedselverspilling én het creëren van werk voor mensen die nu wegens hun migratieachtergrond moeite hebben met het vinden van een baan in Nederland.”

Groen
Er wordt samengewerkt met verschillende leveranciers, zoals Van Eldijk Groente & Fruit. De producten halen de taartenbakkers iedere avond bij de verschillende partners op. “Dit vergt de nodige kilometers, die wij natuurlijk zo groen mogelijk willen afleggen. Binnen Trash’ure Taarten zijn we hard zijn we hard bezig met het opzetten van een manier om volledig uitstoot vrij te werken.”

Online bestellen
De taarten en petit fours die worden gemaakt, kunnen via de website worden besteld. Zo is er een appeltaart die appe(l)tijtelijk wordt genoemd en de taart met peren heet ‘Peerfect’. Of heb je liever worteltjestaart? Klik hier voor de taarten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *