In september 2019 is – de nog jonge stichting ThuisbakkersPunt – gestart met geld inzamelen voor (thuis)bakkers in ontwikkelingslanden. ThuisbakkersPunt is een verzamelplaats van Nederlandse thuisbakkers die d.m.v. een kleine bijdrage geld inzamelen voor dit goede doel, naast dat zij een vindplaats en informatiepunt voor thuisbakkers zijn.

Op zondag 27 september kwam een leuke groep mensen uit het hele land, bij elkaar. Bestaande uit thuisbakkers van ThuisbakkersPunt, enthousiaste partners en een afvaardiging van Bake for Life. Bake for Life heeft al 20 jaar een aantal bakkerijen in Oeganda waar zij kansarmen opleiden tot bakker zodat zij d.m.v. een microkrediet in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

Bakery Institute in Zaandam heeft voor deze gelegenheid hun locatie beschikbaar gesteld, zodat zij elkaar corona-proof konden ontmoeten. Iedereen had iets lekkers gebakken voor dit kleine feestje, want er was wel degelijk iets te vieren! Namelijk: de allereerste overhandiging van de cheque aan Bake for Life!

Na een woordje van Sanne Alblas, de voorzitter van ThuisbakkersPunt, over hoe dit geld verzameld is, namelijk een maandelijkse bijdrage van thuisbakkers die op de site van ThuisbakkersPunt hun diensten aanbieden voor de buurt waarin zij leven, én extra giften van thuisbakkers die een zgn. Benefiet Bak-actie hebben gehouden, was daar het moment suprême: de overhandiging van een cheque van €500,- aan secretaris Heleen Verberne van Bake for Life. Die uiteraard een dankwoord heeft gesproken en verteld heeft over het mooie werk wat de stichting in Oeganda doet.

De overhandiging van de cheque van 500 euro!

‘ Het was een gezellige middag, waarbij we als thuisbakkers van elkaars gebak hebben kunnen proeven en ook met elkaar hebben kennisgemaakt. We zien uit naar wat het nieuwe jaar ons gaat brengen!’ aldus Sanne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *