Het is weer bijna Valentijnsdag. En hoe kun je de liefde nu beter verwoorden dan in de vorm van verrukkelijk en mooi gebak? Jij als bakliefhebber gaat natuurlijk iets heerlijks voor je lief bakken om hem of haar te verrrassen! Wil je inspiratie? Baknieuws zocht de liefste, leukste en lekkerste bakrecepten voor Valentijn voor je op. Kun je niet kiezen? Dan maak je toch meer dan één recept? 🙂

Foto: Leukerecepten.nl

1. Chocolade + aardbei = de ultieme combi
De liefde kan eigenlijk niet zonder chocolade en aardbeien. Wat dacht je van een chocoladetaart met aardbeien die je niet in de oven hoeft te bakken? Daar loop je toch meteen warm voor? Het recept kun je vinden bij Leukerecepten.nl.

2. Hartjes
All you need is….hartjes! De dag van de liefde kan natuurlijk niet zonder hartjes. Via allrecipes.nl vind je een recept voor koekjes in de vorm van een hart.

3. Hartverwarmende wolkentaart
Er zijn natuurlijk ook taarten in de vorm van een hart! Dr. Oetker heeft een recept voor een hartverwarmende wolkentaart met aardbeien, kwark, rode gelei en chocolade. Natuurlijk neem je hier zelf ook een stukje van! Je kunt ‘m hier vinden.

4. Schattige roosjes
Liever een klein taartje? Maak dan de Valentijncupcake met roosjes van Cupcakesenmuffins.nl. Voor deze cupcakes heb je rood, roze en groen fondant nodig om de schattige roosjes te maken. Klik hier voor het recept.

5. Groenten en fruit
Abrikozen en wortel. Misschien niet direct een combinatie waarbij je aan Valentijnsdag denkt. Toch ziet het eindresultaat van deze taart van Jamie Magazine eruit om op te eten! O, en vergeet de frosting niet. Volgens Jamie zorgt maakt deze friszure, romige toplaag en maakt de cake helemaal af. Probeer daar je vingers eens niet bij af te likken! Dat mag natuurlijk ook iemand anders doen ;).

6. Cute fruitcake
Ahhh….Dit is wat je zegt als je de kersentaart met hartjes ziet van Pauline. Ook hiervoor heb je de hartjesuitstekers nodig. Als jij of je lover niet weg zijn van kersen, kun je ook ander kleinfruit proberen zoal frambozen, bramen of blauwe bessen! Klik hier voor het recept.

7. Oeh la, la…Chocola!
Chocolade kan worden vertaald naar bonbons! Klinkt een red velvet cake bonbon bij jou als muziek in de oren? Ga dan snel naar de website van Bakkenzoalsoma.nl.

8. De romantische verrassing
Chocoladecake met roze hartjes binnenin! Lianne van De Zoetekauw geeft aan dat dit even een klusje is, maar je het eindresultaat superleuk gaat vinden. Het lijkt een doodgewone cake, maar als je hem opensnijdt verschijnt er een prachtig hart.

9. Tik een eitje!
Houd je van uitgebreid ontbijten? Dan is taart of koek misschien nog even too much in de ochtend, maar gaat brood met een eitje er wel in. En natuurlijk….in de vorm van een hart. Een superschattig en lekker begin van Valentijnsdag! Flying Foodie maakte dit recept. P.S.: Je kunt ook met de hartvormige uitsteekvorm hartjespannenkoeken maken als ontbijt!

10. Game on!
Lekker eten en tegelijkertijd een spelletje doen? Romantischer kan bijna niet! Maak de koekjesdomino van Bakkriebels.nl en eet ondertussen lekker koekjes! Niet te snel eten natuurlijk, anders is het spelletje zo voorbij ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *