GS – Pasen is een heerlijk moment om een brunch te houden met familie of vrienden. Brunch is het beste van twee werelden: ontbijt en lunch in één. Voordeel is dat je qua hapjes alle kanten op kunt, van zoet tot hartig. Het lekkerste is natuurlijk om alles zelf te maken. Allereerst heb je dan fantastische geuren in de keuken en daarnaast zullen je gasten de smaak van deze producten zeker waarderen. Hieronder tien fantastische recepten voor de Paasbrunch en tussendoor ook handige tips om de paasbrunch perfect te maken!

Tip! Er zijn dingen die niet mogen ontbreken tijdens de traditionele Paasbrunch. 24Kitchen zette 12 producten op een rij die er helemaal bij horen. Natuurlijk is er geen paasfeest zonder eieren. Klik hier voor de andere producten die je niet mag vergeten. 

1. Plaattaart met asperges
Een plaattaart is altijd een goed idee. Deze kun je in meerdere stukken snijden en zo kan iedereen ervan meegenieten! Shared dining –> check! Mind Your Feed maakte een recept voor plaattaart van spelt met ricotta en asperges.

2. Pestobrood met olijven
Brood en pesto is een combinatie die bijna iedereen lust. Francesca van Francescakookt maakte een Pestobrood met olijven en rozemarijn. Je kunt hem hier vinden.

TIP: Wil je een lekker knapperig brood bakken? Dat kan in je eigen oven met behulp van het stoombakje Desh∼Stoom!

3. Kwarkbroodjes
Kwarkbroodjes kunnen altijd. Heerlijk als tussendoortje, maar ook lekker bij de brunch. De kwarkbroodjes van Puur Suzanne zijn glutenvrij en kun je al vantevoren bakken.

Foto: Keukenliefde

4. Brownie met ganache en paaseitjes
De ultieme combinatie voor Pasen: chocolade en paaseitjes! Oh zo zoet! Volgens Annemiek van Keukenliefde is deze brownie makkelijk om te maken en superfeestelijk!

Tip! Waar moet je allemaal aan denken als je een Paasbrunch gaat organiseren? Eten-en-drinken.infonu.nl zette alles voor je op een rij, van aankleding tot eten.

5. Een vrolijke tulband
Jij gaat deze Pasen héééél vrolijk worden met deze tulband volgens Philippine van Liefdevoorlekkers.nl. Er is namelijk Likeur 43 en advocaat aan de tulband toegevoegd. En check de foto hieronder met die heerlijke eitjes! Loopt het water je al in de mond?

Foto: Liefdevoorlekkers

6. Ei met spek – in een muffinvorm
Eieren mogen natuurlijk niet ontbreken, maar je wilt wel eens iets anders dan de traditionele eieren met spek. De oplossing? Doe ze in een muffinvorm! Klik hier voor het recept van Culy.nl.

7. Lemon curd taartjes met meringue
Mmmm….Lemon curd in een zanddeegtaartje mét meringue! Voor dit recept van Wessalicious heb je de nodige tijd en geduld nodig. Wil je sneller klaar zijn? Dan kun je ook kant-en-klare taartbodempjes kopen zodat je alleen de vulling moet maken.

8. Aardbeien cheesecake
Aardbeien horen bij de lente! In het Jamiemagazine staat een recept van Miljuschka die deze ‘lichtere’ versie van de cheesecake verzon. Met kwark en aardbeien. Klik hier voor het recept.

Tip! Een geweldige paasbrunch zet je eigenlijk verrassend eenvoudig op tafel. Richt je aandacht op de juiste zaken, en verras je gasten met een heerlijke paasbrunch. Begin de lente goed, en gebruik deze vijf handige tips van Jelle van sochicken.nl om lekker te genieten! 

9. Clubsandwich
Een klassieker, maar altijd lekker: de clubsandwich! Met een beetje mayo, bacon en kip kom je al een heel eind! Girlscene.nl geeft hier aan hoe je de clubsandwich het beste kunt maken.

10. Carrotcake pancakes
De kids en ook de grote mensen 🙂 maak je helemaal blij met deze carrotcake pancakes. Pannenkoeken zijn altijd een goed idee en deze zijn net even iets specialer volgens Ohmyfoodness. Ze maakt gebruik van ingrediënten die ze normaliter in een carrotcake zou verwerken. Lekker zoet!

Tip! Weet jij al hoe je de tafel gaat aankleden? Laat je inspireren door de tips van Smulderstextiel.

De perfecte afsluiter
Jaaaa, er is nog een nummer 11! De trifle met vla en frambozen met kwark en bastogne koekjes van Brenda Kookt is namelijk TE lekker als afsluiter van de paasbrunch! Klik hier voor het recept.

Tip! Met de nieuwe items van de Sorbet Collection van Le Creuset organiseer je een paasbrunch met mooie pastelkleurtjes.

Pasen in stijl
Tip! Wil je de tafel stijlvol versieren? Westwing Nederland deelde onderstaande video met tips van Gravin Tamara von Nayhauß voor een extra elegante tafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *