GS – Pasen is een heerlijk moment om een brunch te houden met familie of vrienden. Brunch is het beste van twee werelden: ontbijt en lunch in één. Voordeel is dat je qua hapjes alle kanten op kunt, van zoet tot hartig. Het lekkerste is natuurlijk om alles zelf te maken. Allereerst heb je dan fantastische geuren in de keuken en daarnaast zullen je gasten de smaak van deze producten zeker waarderen. Hieronder tien fantastische recepten voor de Paasbrunch en tussendoor ook handige tips om de paasbrunch perfect te maken!
1. Plaattaart met asperges
Een plaattaart is altijd een goed idee. Deze kun je in meerdere stukken snijden en zo kan iedereen ervan meegenieten! Shared dining –> check! Mind Your Feed maakte een recept voor plaattaart van spelt met ricotta en asperges.
2. Pestobrood met olijven
Brood en pesto is een combinatie die bijna iedereen lust. Francesca van Francescakookt maakte een Pestobrood met olijven en rozemarijn. Je kunt hem hier vinden.
3. Kwarkbroodjes
Kwarkbroodjes kunnen altijd. Heerlijk als tussendoortje, maar ook lekker bij de brunch. De kwarkbroodjes van Puur Suzanne zijn glutenvrij en kun je al vantevoren bakken.

4. Brownie met ganache en paaseitjes
De ultieme combinatie voor Pasen: chocolade en paaseitjes! Oh zo zoet! Volgens Annemiek van Keukenliefde is deze brownie makkelijk om te maken en superfeestelijk!
5. Een vrolijke tulband
Jij gaat deze Pasen héééél vrolijk worden met deze tulband volgens Philippine van Liefdevoorlekkers.nl. Er is namelijk Likeur 43 en advocaat aan de tulband toegevoegd. En check de foto hieronder met die heerlijke eitjes! Loopt het water je al in de mond?

6. Ei met spek – in een muffinvorm
Eieren mogen natuurlijk niet ontbreken, maar je wilt wel eens iets anders dan de traditionele eieren met spek. De oplossing? Doe ze in een muffinvorm! Klik hier voor het recept van Culy.nl.
7. Lemon curd taartjes met meringue
Mmmm….Lemon curd in een zanddeegtaartje mét meringue! Voor dit recept van Wessalicious heb je de nodige tijd en geduld nodig. Wil je sneller klaar zijn? Dan kun je ook kant-en-klare taartbodempjes kopen zodat je alleen de vulling moet maken.
8. Aardbeien cheesecake
Aardbeien horen bij de lente! In het Jamiemagazine staat een recept van Miljuschka die deze ‘lichtere’ versie van de cheesecake verzon. Met kwark en aardbeien. Klik hier voor het recept.
9. Clubsandwich
Een klassieker, maar altijd lekker: de clubsandwich! Met een beetje mayo, bacon en kip kom je al een heel eind! Girlscene.nl geeft hier aan hoe je de clubsandwich het beste kunt maken.
10. Carrotcake pancakes
De kids en ook de grote mensen 🙂 maak je helemaal blij met deze carrotcake pancakes. Pannenkoeken zijn altijd een goed idee en deze zijn net even iets specialer volgens Ohmyfoodness. Ze maakt gebruik van ingrediënten die ze normaliter in een carrotcake zou verwerken. Lekker zoet!
De perfecte afsluiter
Jaaaa, er is nog een nummer 11! De trifle met vla en frambozen met kwark en bastogne koekjes van Brenda Kookt is namelijk TE lekker als afsluiter van de paasbrunch! Klik hier voor het recept.
Pasen in stijl
Tip! Wil je de tafel stijlvol versieren? Westwing Nederland deelde onderstaande video met tips van Gravin Tamara von Nayhauß voor een extra elegante tafel.