Ben jij ook fan van die schattige kleine cakejes? Tijdens het bakken komt de heerlijke geur je al tegemoet en als ze goed gelukt zijn smaken ze lekker luchtig. Het leuke is dat je met cupcakes veel kanten op kunt. Je kunt ze versieren met fruit, fondant, bloemetjes, sprinkles, botercréme of een combinatie van deze heerlijkheden. Zo maak je een echt feestje van het bakken en versieren van cupcakes. Klik hier voor inspiratie en tien yummy recepten voor cupcakes. 

Cupcake-expert Rudolph van Veen – bekend van 24Kitchen – geeft op Radio 1 tips hoe je de lekkerste cupcakes bakken. Baknieuws haalde er twee tips uit. 

1. Gladde cupcakes zonder bubbels
Voor gladde cupcakes zonder bubbels kun je volgens Rudolph het best een oven zonder ventilator gebruiken. De ventilator zorgt ervoor dat er bobbeltjes ontstaan. “Gebruik dus geen heteluchtoven.”

2. Mixen of roeren?
Hoe kan je het beslag het best roeren? Veel mensen neigen ernaar om alles in een keukenmachine te mixen, maar Van Veen tipt dat je beter een spatel of lepel kan gebruiken om te mixen. “Roer niet te lang, anders wordt het taai, omdat je dan de gluten activeert.” Vul vervolgens het vormpje, maar doe dat niet te vol.”

Lees hier de andere tips van Rudolph op de website van NPO Radio 1. Inclusief een heerlijk recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *