De afgelopen jaren zijn er veel unicorn taarten voorbij gekomen en naar verwachting zal deze kleurrijke trend nog wel even blijven hangen. De unicorn blijft voorlopig in beeld, in welke vorm dan ook. De nieuwste hype is de Fat Unicorn Cake. Op Instagram is de hashtag #fatunicorn al meer dan 4.500 keer gebruikt. Deze nieuwste dikkere versie van de eenhoorn roept veel vertedering op. We hebben allemaal wel eens te veel gegeten, en deze unicorn beeld dat op een perfecte en schattige manier uit. Te cute om op te eten.

Hapje?
De Fat Unicorn Cake bestaat uit twee delen. Het eerste deel is de taart, met een stuk of stukje eruit. Het tweede deel is een uitgetelde eenhoorn op, naast of tegen de taart. De unicorn heeft een buikje en eventueel nog wat kruimels of fondant aan zijn mond, waardoor het net lijkt alsof hij een hapje uit de taart heeft genomen.

Meerdere versies
Iedere bakliefhebber maakt de Fat Unicorn op zijn eigen manier. Zo maakte @rosedalesfinestfood de unicorn naast de taart. Als bijschrift op Instagram staat er: “Als zelfs de unicorns genoeg van de unicorn-taarten hebben gehad.” Op de Instagrampagina van @weareallunicorns vind je een foto met zes verschillende Fat Unicorns. Welke ga jij maken? De Unicorns op de foto in dit artikel zijn van @crazy_sweets_tt en @dulcefina_

Foto: @crazy_sweets_tt

Klik hier voor nog meer voorbeelden en hieronder meerdere filmpjes. Bij de tweede leer je hoe je zo’n dikke unicorn van fondant maakt.

Foto: @dulcefina_

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *