Glutenvrij genieten zijn de woorden waar Marike Bol van Oh My Pie om bekend staat. In een interview met Baknieuws vertelde ze in maart dat ze veel plannen heeft voor de toekomst. Eén van die dromen is nu uitgekomen. Marike heeft haar tweede bakboek geschreven! Ben je er ook van overtuigd dat tarwe niet goed is voor je buik? Maar wil je toch je boterham of snackreep niet missen? Dan is het boek Bakken Zonder Tarwe een aanwinst voor jouw aanrecht! De recepten in het boek zijn tarwevrij, glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers. Het is een kleurrijk bakboek met meer dan 80 recepten. Je kunt nu ook tarwevrij genieten! Het boek is hier te bestellen!

Foto’s: Oh My Pie

Bakken Zonder Tarwe
In een Facebookbericht meldt Marike: De afgelopen maanden ben ik achter de schermen ontzettend druk geweest. Het boek Bakken Zonder Tarwe, op ontdekkingsreis met bijzondere meelsoorten is een feit! Met heel veel enthousiasme heb ik een Parel van een boek gemaakt! Op haar website schrijft ze: “Ik kwam erachter dat ik eigenlijk vaak bak met dezelfde meelsoorten; havermeel en amandelmeel waardoor de smaken toch en structuren voor mijn gevoel erg dicht bij elkaar bleven. Bij het uitruimen van mijn keukenkastjes ontdekte ik een aantal meelsoorten die verrassende smaken gaven aan mijn creaties. Uren, dagen, weken of zeg gerust maanden heb ik tot in de late uurtjes geëxperimenteerd met 6 meelsoorten om de beste recepturen voor jou op papier te kunnen zetten. Ik deel met jou de tips en tricks hoe je de meelsoorten in kunt zetten in de keuken, hoe je deze kunt vervangen en hoe jij heel eenvoudig zelf de mooiste creaties kunt maken.”

Lees hier de rest Marikes blog. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *