Het is 2018, maar de unicorn-trend is nog lang niet voorbij. Of de eenhoorn nu dik is, of er gewoon ‘normaal’ uitziet, hij is springlevend. In het Verenigd Koninkrijk zetten retailers nog vol in op deze hype. Zo introduceerde Morrisons eind februari twee nieuwe taarten, waaronder de Unicorn Madeira Cake. Dit is een taart van biscuitdeeg, gevuld met aardbeienjam. Op de taart zitten eetbare decoraties zoals een hoorn, oren en manen. Er kunnen 20 stukken van gesneden worden. Dit meldt The Sun.

Foto links: Morrisons, rechts Mr. Kipling

Rainbow
De andere taart van Morrisons is de Rainbow Drip Madeira Cake. De naam zegt het al: een regenboogtaart. Deze heeft drie lagen met aardbeienjam en is gedecoreerd met meerdere kleuren frosting. Er kunnen 18 mensen van eten. De taarten kosten 10 pond per stuk.

Unicorn-slices
Onlangs kwam Mr Kipling, in het VK bekend als grote leverancier van cakeproducten, met de unicorn slices. In deze verpakking zitten 6 stukken kleurrijke cake met vanillesmaak. Momenteel zijn die alleen bij ASDA verkrijgbaar, maar vanaf maart ook bij Tesco en Sainsbury’s.

Morrisons is trouwens niet de enige met Unicorn-taarten. Ook Asda en Tesco hadden deze al langer in het assortiment. Asda vraagt 11 pond en Tesco 12. Qua uiterlijk lijken ze wel op elkaar. Klik hier voor voor de Unicorn-taart van Asda. En je kunt hier die van Tesco vinden.

Ook in de VS zitten ze niet stil en worden er nog unicorn-producten geïntroduceerd. Kellogg’s kwam onlangs met gekleurde Cornflakes, schrijft Foodbeast. Een kleurrijke start van de dag!

Do-it-yourself
Heb jij de unicorn-taart al eens gemaakt? Doe inspiratie op met het filmpje hieronder, waar je verschillende voorbeelden ziet van prachtige unicorn-cakes.

https://www.youtube.com/watch?v=fdLlEiuKpys

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *