Het komt vaker voor dan je denkt, kinderen die geen taart mogen op hun verjaardag. Uit onderzoek blijkt dat één op de tien ouders niet wil dat hun kids taart met suiker eten op een feestje omdat ze bang zijn dat ze daardoor aankomen. In een artikel van The Sun geeft moeder Tonia Buxton aan dat ze erop tegen is omdat suiker hetzelfde effect heeft op de hersenen als cocaïne.

Wat dan wel? Homemade!
Dat betekent niet dat haar kinderen helemaal niets ‘mogen’. Tonia nam een taart mee met courgette en kardemon als voorbeeld. Ze benadrukt dat ze met name tegen de taarten is die in de supermarkt worden verkocht. “Deze zitten vol suikers en transvetten. Als mijn kinderen taart eten, eten ze zelfgemaakte (homemade) taarten.”

Let kids be kids
Hierdoor ontstond een discussie. Velen geven aan dat mensen niet zo moeilijk moeten doen. Er worden opmerkingen gemaakt als “Let kids be kids!” en “Have a cake and enjoy life”. Iemand anders geeft aan: “Het gaat niet om het ontzeggen van kinderen, het gaat erom dat ze een gebalanceerd eetpatroon hebben.” Klik hier voor het artikel van The Sun

Lees hier meer over suiker

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *