GS – Zeg jij ook geen ‘nee’ tegen een versgebakken donut? In België is er een nieuwe foodtruck met heerlijke donuts van Dolce Donut. Deze lekkernijen zijn te verkrijgen in een 15 tal soorten, van chocolade, caramel, roze chocolade, oreo’s tot donuts met vers fruit en ijs! De donuts worden gebakken in een donutmachine uit de VS. Deze manier van bakken is volgens de eigenaren Dominique en Annick uit Wieze (Oost-Vlaanderen) een superleuke beleving voor jong en oud. Voor de allerkleinsten biedt Dolce Donuts op maat gemaakte feestjes aan voor het decoreren van de verse donuts.

Het idee
Eigenaar Dominique is kok in opleiding en vertelt hoe ze op het idee kwamen: “Vorig jaar waren wij op een horecabeurs in Milaan en daar zagen wij een kraampje met deze machine. Op dat moment waren we geen grote donutliefhebbers, maar na het proeven waren we ontzettend enthousiast! Bij deze was de link naar ‘dolce’ gelegd. Ik kwam tot de ontdekking dat je in België nergens warme en verse donuts kunt eten. Onze donuts zijn super licht, krokant aan de buitenkant. Vanbinnen zijn ze superzacht en hebben de perfecte kruiding.”

Met chocolade van Callebaut
Hij geeft aan dat de smaak te vergelijken is met een kruising tussen een vers gebakken oliebol en een dout. “Met de heerlijke chocolades van onze ‘buren’ toppen wij onze donuts af. We noemen Barry Callebaut onze ‘buren’ omdat de chocoladefabriek in Wieze staat, waar wij ook wonen.”

Op Dolcedonut.be vind je meer informatie over de foodtruck en daar kun je hem ook boeken voor je feest. 

Check in het filmpje hieronder hoe de donuts worden gebakken.

Maak je ze liever zelf? Klik hier om luchtige donuts te bakken. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *