Ook zo gek op eten? Als je als foodliefhebber door Antwerpen wandelt, loopt het water je letterlijk in de mond. Deze stad heeft fantastische shops met allerlei lekkernijen. In dit artikel krijg je een beeld van vier prachtige hotspots met heerlijke producten! Koekjes van Philip’s Biscuits, broden en patisserie van Bakkerij Goossens, chocolade en macarons bij Pierre Marcolini en luxe éclairs van Chez Claire. Geniet!

Het pand van Philip’s Biscuits

Philip’s Biscuits
Philip’s Biscuits is dé plek in Antwerpen waar je versgebakken koekjes kan vinden. Er worden onder andere de beroemde Antwerpse handjes verkocht. Een koekjesparadijs met producten om je vingers bij af te likken! Alle biscuits worden in het bakatelier dagvers vervaardigd volgens de traditie en verrassen op subtiele wijze.

Koekjes in de sneeuw

Wil je koekjes decoreren met royal icing? 

Bakkerij Goossens
Bij binnenkomst in het authentieke bakkerijtje komen de heerlijke geuren je tegemoet. Omdat er in het winkeltje niet zo veel mensen passen, staan ze vaak ook buiten in de rij te wachten. En niet voor niets! Goossens is zeker geen standaard bakker.

Goossens

Je kunt bij Goossens kiezen uit verschillende ambachtelijk versgebakken broden, allerlei koeken en tartelettes. Ook andere fantastische lekkernijen zijn verkrijgbaar, zoals frangipannegebak met rozijntjes, appelbollen en crumblecake met krieken. Oh die laatste is zooo goed!

Watertanden….
Lekkernijen bij bakker Goossens.

Pierre Marcolini
Pierre Marcolini staat bekend om haar heerlijke soorten chocolade. Voor een geschenkdoosje met pralines, chocoladetabletten, of truffels ben je bij Pierre Marcolini aan het juiste adres. Ook lekker: confituren, macarons, financiers, millefeuilles, gebakjes en chocoladetaarten!

Heerlijkheden bij Pierre Marcolini.
Pierre Marcolini – LOVE

Zelf macarons maken? Klik hier!

Chez Claire
Sinds maart 2018 kun je in Antwerpen genieten van exclusieve éclairs van Chez Claire. Het pand is lekker ‘Instagrammable’ en de écleairs zien er prachtig en kleurrijk uit. Je kunt kiezen uit 13 soorten en ze worden ingepakt in een prachtig roze doosje om mee te nemen. Ook kun je meerdere éclairs in een cadeauverpakking krijgen.

Instagrammable interieur van Chez Claire.

Kun je niet wachten tot je thuis bent? Bestel een koffie of glaasje champagne en eet ‘m bij Chez Claire op. Welke smaak kies jij? Cheesecake, chocolade, citroen, mango-passie of…?

Roze!
Keuzestress…
Passiefruit & mango éclair van Chez Claire!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *