GS – Me-time is door het instituut voor de Nederlandse taal uitgeroepen tot één van de meest irritante woorden. Van Vlaanderen dan. 22% van de Vlamingen vond dat dit woord heel irritant, me-time haalde nummer twee in de toptien. Redenen waren dat het woord te Engels is en te arrogant. Het suggereert dat men non-stop bezig is voor een ander. Op Instagram is me-time trouwens hartstikke populair. Ondertussen (27 december 2017) is al de hashtag metime al in ruim 3,6 miljoen berichten gebruikt.

Vind jij het woord ook irritant? Er zijn genoeg redenen om als bakliefhebber het woord me-time juist hartstikke leuk te vinden. Zie hieronder waarom:

1. Me-time = tijd voor jezelf = belangrijk
Me-time is tijd voor jezelf. Het woord suggereert dan misschien dat je normaal gezien non-stop voor een ander bezig bent, maar dat hoeft natuurlijk niet de betekenis te zijn. Het is gewoon een feit dat mensen het tegenwoordig druk hebben met allerlei dingen. Het kan zo zijn dat jij in drukke tijden met veel andere zaken bezig bent, behalve met zorgen voor jezelf. En dat is juist hartstikke belangrijk. Daarom is er me-time. Neem even de tijd voor een kopje thee, een bad, een massage of bak iets lekkers.

2. Bakken = me-time
Ja…. want bakken is me-time. Van bakken wordt je relaxed. Als je volledig gefocust ben op wat je bakt; op de geur, op de smaak en het baksel, kun je alleen nog maar daaraan denken. Hierdoor daalt je stressniveau en voel je je beter. Wist je dat bakken voor anderen je nog gelukkiger maakt? Dat kun je hier lezen. Je kunt de baktijd nog extra leuk maken door bijvoorbeeld een muziekje op de achtergrond aan te zetten. Dit doet thuisbakster Linda Kosten van Lynn’s Bakery ook. In een interview met Baknieuws zegt ze: “Ik ben eigenlijk elke dag wel bezig in de keuken en daar heb ik ontzettend veel plezier in. Met wat klassieke muziek op de achtergrond kan ik me uren vermaken.” Dus wil je meer me-time? Ga bakken! Nog een extra reden om die keuken in te duiken.

3. Na het bakken is er weer me-time
Na het kneden van het deeg, het maken van je decoraties en het vullen van de bakvorm kun je genieten van de heerlijke geuren die zich verspreiden. Nadat het baksel uit de oven is, kun je even gaan zitten om het te proeven. Ook dat is #metime.

4. Creëer je eigen genietmomentje met Baknieuws
Blijf je het woord me-time irritant vinden? Zeg dan gewoon dat je een moment voor jezelf wilt. Of nog beter: een genietmomentje. En check op die momenten www.baknieuws.nl. Creëer je eigen genietmomentje met Baknieuws!

Zin gekregen om te bakken? Klik hier voor een heerlijk Cheesecake-recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *