Het Festival der Zoete Verleidingen is een smulfeest dat vooral bekend staat om de idyllische entourage, de vrolijke terrasjes en de allerlekkerste ambachtelijke taartjes. Van vrijdag 3 t/m zondag 5 augustus 2018 laten ruim 80 standhouders zien wat ze te bieden hebben op het gebied van zoet. Van bakbenodigdheden tot serviesgoed, van bakboeken tot jams. De landelijke locatie ligt net buiten het Drentse brinkdorp Sleen, in een voormalige theetuin.

Foto: Festival Zoet

Bezoekers kunnen rondstruinen in de boomgaard en overal worden ze verrast door vrolijke stands, sfeervolle terrasjes en originele activiteiten. Ter plekke wordt graan gemalen. Er zijn heel veel workshops. Denk aan koken met karamel, foodstyling en foodfotografie, vegan bananenbrood bakken, handletteren op gebaksbordjes. In het baktheater kunnen echte taartenbakfanaten inspiratie opdoen bij de bakdemonstraties door bekende patissiers zoals Rutger van den Broek, Sarena Solari en Hidde de Brabander. Na afloop proeven. Maar er zijn nog meer proeverijen zoals een wijn/chocoladeproeverij.

Foto: Festival Zoet

Workshops en wedstrijd
Kinderen hoeven zich ook niet te vervelen. Er is theater en muziek om van te genieten. Of ga de handen uit de mouwen steken bij allerlei workshops in het teken van zoet en taart. Met de taartenbakwedstrijd op zaterdag wordt geld ingezameld voor Stichting De Opkikker.

Foto: Festival Zoet

Heerlijk
Het Festival der Zoete Verleidingen wordt gehouden van vrijdag 3 augustus t/m zondag 5 augustus, alle dagen van 10-18 uur. Het adres is Bommertsweg 2 in Sleen (Drenthe). De entree voor volwassenen is € 8,50 (inclusief kop koffie/thee); kinderen van 4 – 12 jaar € 3,50 (inclusief limonade). Klik hier om een kaart te kopen.

Foto: Festival Zoet

Hieronder zie je hoe het zoete feestje vorig jaar verliep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *