Plastic is een groot probleem in de wereld. Maar wat wordt er concreet tegen gedaan? Sommige bedrijven komen actief met een oplossing. Evoware uit Indonesië introduceerde onlangs een eetbare verpakking die biologisch afbreekbaar is. De oprichter van het bedrijf, David Christian, geeft aan dat ze een schonere wereld willen creëren en het gebruik van plastic willen tegengaan. Geen afval meer, je kunt de verpakking gewoon opeten.

Foto: Evoware

Één van de eerste bedrijven die het product gebruikt is Bruxel Waffle, gespecialiseerd in Luikse vegan wafels. De verpakking werd door Bruxel Waffle voor het eerst geïntroduceerd op een festival in Ubud, dat plaatsvond van 6 t/m 8 oktober 2017.

Indonesië is een belangrijke vervuiler als het gaat om plastic verpakkingen. 90% van dat plastic afval gaat richting de oceaan. Daarom werd het tijd voor actie, vonden de mensen van Evoware. De zeewierverpakking is twee jaar te bewaren in een koele en droge plaats. Ook zitten er nog vitamines en mineralen in. Klik hier als je meer over de eetbare verpakking wilt weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *