Een gebakje voor jezelf in een mok: de mugcake. Je kunt heerlijk mee variëren en er van alles in en op doen. Het principe van de mugcake is simpel: je voegt wat ingrediënten bij elkaar in een mok. Dit roer je door elkaar, zet het even in de magnetron en klaar is je cake! Ideaal voor even me-time in een druk leven en perfect tijdens momenten waarop je echt geen zin hebt om een enorme taart te bakken.

Op zoek naar recepten? Chloë van mug-cakes.nl maakte een website met alleen maar recepten voor mug cakes. Klik hier voor inspiratie.

Wereldrecord
De mugcake bestaat al langer, maar je ziet ‘m sinds 2018 steeds vaker voorbij komen. Volgens een artikel op de website eater.com neemt de mugcake toe in populariteit. Zo verkoopt Starbucks sinds vorig jaar zakjes met mixen voor een mugcake. De trend werd nog bekender toen Betty Crocker (bekend van de cakemixen) een nieuw wereldrecord neerzette met mugcakes. Het bedrijf realiseerde de grootste mozaïek mugcake ter wereld. In totaal waren er 19.600 mugcakes nodig om het kunstwerk te maken. Klik hier voor de foto’s van US Magazine.

Pssst….Een genietmomentje met thee is goed voor je!

Oeh la la, een rocky road mugcake van mug-cakes.nl!

Tussendoortje
Waarom is de mugcake zo populair? En wat zegt dit over ons eetgedrag anno 2019? Dit wordt uitgelegd in het artikel van eater.com. Daar wordt aangegeven dat zo’n tussendoortje grote voordelen heeft. Het is makkelijk, lekker en zo klaar. De maker kan alles in een mok doen, mixt het door elkaar en doet het nog even in de magnetron. Het gaat allemaal veel sneller dan wanneer je een ‘gewone’ cake bakt. De mugcake zou perfect passen in een wereld die draait om efficiency. “Mensen passen hun eetgedrag aan op de tijd waarin alles snel, snel moet. De cultuur draait meer en meer om het principe ‘we moeten het nu meteen hebben’. Pakweg 30 jaar geleden organiseerden we ons leven rondom eten. Vandaag de dag moet eten in ons leven passen. Ook eten we steeds vaker alleen, eten is niet meer zo’n sociaal gebeuren als vroeger. De focus ligt tegenwoordig op ‘self-care’ en ‘me-time‘ en dat heb je met zo’n snel tussendoortje.” Lees meer over ons veranderende eetgedrag op eater.com

Me-time: echt een woord voor bakliefhebbers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *