GS – Twee mensen die niet uit de bakkerijwereld komen, maar nu al meer dan een jaar bijna dagelijks taart en ander lekkers bakken. Deze unieke bakkers zijn Diana en Rudolf van Taart. aan de Händelstraat in Utrecht. Hun winkel en bakkerij is sinds vorig jaar mei open. Naast het kopen van je favo gebakje kun je er ook gezellig aan een tafeltje gaan zitten met een kop koffie van Nordkapp Coffee uit Utrecht of thee van de Tea Bar Amsterdam.

Rudolf en Diana in de keuken.

Feestjes
Diana vertelt: “Zelf kom ik uit de gezondheidszorg en Rudolf uit het bedrijfsleven. In 2015 heb ik mijn baan opgezegd en ben ik gaan werken bij een theeschenkerij. In het jaar erna kwam ik in contact met Rudolf die met het idee rond liep om een taartenwinkel te beginnen. Enkele maanden later is Taart. opgericht!”

Sweet table

“Tot nu toe loopt het naar wens. We maken allerlei soorten taarten voor directe verkoop in de winkel. We krijgen ook veel bestellingen voor feestjes en andere speciale gelegenheden, bijvoorbeeld sweet tables voor bruiloften. Ook leveren we producten aan horecazaken. Er kan hier worden afgehaald en taarten kunnen ook worden bezorgd.”

Klik hier voor de website van Taart.

Heerlijke gebakjes!

Vers
Ze vervolgt: “Bijna alle producten bakken we zelf dagelijks vers. Van heerlijke cupcakes tot een smakelijke wortel-walnoottaart. We gebruiken fruit dat in het seizoen is. Daarnaast spelen we in op de vegan-trend en bieden we producten van Sharp Sharp. Dit zijn gezonde en lekkere treats die ook populair zijn bij mensen die geen geraffineerde suikers willen eten. We krijgen ook vaak verzoeken voor taarten die geschikt zijn voor diverse intoleranties. Taart. biedt dus lekkers voor een breed publiek. In het weekend maken we vaak feesttaarten met allerlei versieringen of thema’s. We maken alleen geen taarten met fondant-/marsepeinversiering, dat vergt heel veel tijd en vinden wij niet lekker.”

Je kunt ook ter plaatse genieten van iets lekkers.

Traditioneel
Rudolf en Diana hebben inspiratie genoeg. “We zoeken de lekkerste recepten uit en combineren deze op onze eigen manier. Dat zorgt voor unieke taarten met een twist, bijvoorbeeld cheesecakes in vele variaties. Wat goed loopt zijn de wortel-walnoottaart en de traditionele appeltaart.”

In de shop zijn ook allerlei leuke producten verkrijgbaar.

“Het is een uitdaging en we blijven testen om te zien wat klanten leuk en lekker vinden. Daarnaast merken we ook de invloed van de media en reclames. Opvallend is dat bijvoorbeeld een Red Velvet altijd met een prachtige rode kleur wordt gepresenteerd, terwijl – als je natuurlijke producten gebruikt – de kleur meer rood/bruin is. Zulke zaken begrijpen mensen niet altijd en moet je echt uitleggen.”

Meer leuke verhalen van bakkers? Klik hier

Taart.

Niet ingewikkeld
“Leuk is dat velen aangeven dat onze producten niet zo extreem zoet zijn, terwijl we wel suiker gebruiken. Wij maken onze taarten vanaf de basis met bloem, boter en suiker. Het zijn geen ingewikkelde recepten. Pure smaken met zo min mogelijk toevoegingen. Je zou ze zelfs thuis kunnen maken, maar gelukkig voor ons doet niet iedereen dat. Mensen die hier komen willen wel eens wat anders dan de slagroomtaart van de bakker.”

Een vitrine om van te watertanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *