GS – Tijdens de Week zonder Vlees – van 5 t/m 11 maart – eten veel mensen geen vlees. Mis jij het? En vind je dat je dan best ergens anders van mag genieten? Vier dan de Week met Vlaai – een idee van Baknieuws. In de meeste vlaaien zit geen vlees verwerkt, dus dat is mooi meegenomen ;). En zeg nu zelf: het is toch een fantastisch alternatief voor vlees?

Over de vlaai: Vlaai is gebak dat vooral geassocieerd wordt met Belgisch en Nederlands Limburg. Vlaai bestaat uit een bodem van deeg, die plat is, met opstaande randen. Het baksel kan met allerlei producten worden gevuld.

Inspiratie nodig? Check de zes recepten voor vlaaien hieronder. 

1. Veel vlaairecepten vind je op Vlaairecepten.nl. Daar kun je kiezen voor echte Limburgse vlaaien, zoals rijstevlaai, kersenvlaai en abrikozenvlaai, maar ook moderne vlaaivarianten. Klik hier voor de Limburgse Kersenvlaai.

2. Heb je al een idee hoe je je vlaai gaat vullen en versieren? Dan heb je alleen de basis nodig. Bij lekkertafelen.nl vind je het basisrecept voor de vlaaibodem.

3. Op zoek naar een origineel recept van de rijstevlaai? Plezierindekeuken.nl maakte deze voor je!

4. Ken je die vanille roomvlaai van de Hema? Lekker toch? Volgens Helen van Handmadehelen is het maken van deze vlaai helemaal niet moeilijk. Deze vlaai bestrooi je met lekker veel poedersuiker!

5. Carola van Carolabaktzoethoudertjes.nl maakte een oud familierecept uit Limburg. Klik hier om de échte Limburgse vlaai met banketbakkersroom te maken!

6. Chocoholic-fans! Met deze vlaai heb je dubbel gebak, zowel de Bossche bol als de vlaai. En de chocolade niet te vergeten. Extra genieten dus! De Bossche bollen vlaai heeft als topping heerlijke Bossche bollen met chocolade. Gemaakt door Doortjeskeuken.nl. Hieronder de foto. Loopt het water je al in de mond?

Foto: Doortjeskeuken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *