[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″]

Welke baktools zijn een must in de keuken?

Bakgereedschap wordt vaak over het hoofd gezien als mensen in de keuken aan het koken zijn. Zelfs als je geen bakker bent, kan het handig zijn om wat handige baktools in de buurt te hebben als je gasten ontvangt.

Daarnaast zijn ze ook geweldig voor dagelijkse kook taken. Als het om bakken gaat, begint het allemaal met een goede bakvorm. Zonder een goede bakvorm kun je niets maken. Een goede bakvorm geeft je eten de perfecte vorm en zorgt ervoor dat het er intact uitkomt nadat het in de oven is opgewarmd.

Of je nu koekjes, cakes of brownies maakt, je moet ervoor zorgen dat je bakvormen anti aanbaklaag zijn. Er zijn veel verschillende soorten bakvormen. Denk aan een broodbakvorm, donutvorm of taartvorm. Ze zijn er zelfs in alle verschillende maten, zodat je alles kunt maken, van kleine desserts zoals cupcakes of grote maaltijden zoals taarten en pizza.

Het wordt ten zeerste aanbevolen om siliconen bakvormen te kopen, omdat ze gemakkelijk schoon te maken en vaatwasmachinebestendig zijn.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default”][et_pb_column _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Een goede set maatbekers en lepels

Een goede set maatschepjes en lepels is een must, evenals een maatbeker voor vloeistof. De set maatschepjes van koken met lisa zijn ontzettend fijn en zal je keukenervaring veel nauwkeuriger maken en het zal je bakproces consistent maken.

De beste manier om ervoor te zorgen dat je een nauwkeurige meting krijgt, is met een set maatbekers en lepels met duidelijke markeringen, zodat je precies kunt zien waar de lijn wordt getrokken.

Dit maakt het gemakkelijk om ingrediënten af ​​te meten zonder een liniaal of ander meetinstrument te gebruiken. Je wilt niet eindigen met een arm vol koekjes die allemaal verschillende maten hebben of een partij cupcakes met verschillende hoogtes.

Daarom heb je maatbekers en lepels nodig om precies af te meten hoeveel beslag je nodig hebt om muffins te maken of hoeveel porties saus je nodig hebt voor je pasta.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Een goede set messen

Het is ook zeer essentieel om te investeren in een goede messenset voor het hakken van groenten en fruit voor bakrecepten.

Zonder mes kun je niet veel in de keuken en vooral bij het bakken zijn ze handig. Een goede messenset kan worden gebruikt om grote vruchten zoals bananen of perziken in kleinere stukken te snijden.

Daarnaast kunnen kleinere messen ook worden gebruikt om noten of chocoladeschilfers in kleinere stukjes te hakken. Vergeet niet om een ​​goed mes te kopen dat is gemaakt van hoogwaardig staal dat langer scherp blijft dan andere soorten staal.

Het mes moet zwaar genoeg zijn zodat je er zeker van kunt zijn dat je door het voedsel kunt snijden. Het handvat moet comfortabel en natuurlijk in je hand aanvoelen, met voldoende ruimte voor je duim op de ruggengraat waar het het mes raakt.

Op deze manier kun je een hefboom krijgen terwijl je door voedsel snijdt. Je hebt eigenlijk niet meerdere sets messen nodig. Je hebt slechts één set messen nodig van goede kwaliteit.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default”][et_pb_column _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Een garde

Een goede garde is essentieel voor het mengen van ingrediënten. Je kunt een garde gebruiken om eieren en water door elkaar te roeren om roereieren te maken of zelfs de bloem door je pannenkoekenbeslag mengen voordat je ze op de kookplaat kookt.

Een garde is ook geweldig om lucht aan het beslag toe te voegen en het licht en luchtig te maken. Het is ook handig om je droge ingrediënten te mengen voordat je natte ingrediënten toevoegt. Zorg ervoor dat je minimaal één garde in je keuken hebt staan.

Als je een elektrische mixer hebt, kun je deze ook gebruiken in plaats van een garde. Het is alleen iets duurder dan het gebruik van een garde, maar het bespaart je tijd bij het bakken omdat je niet alles met de hand hoeft te mixen.

Aan het eind van de dag is een garde een must-have in elke keuken. Het is het perfecte hulpmiddel voor het kloppen van eieren en het mengen van ingrediënten en het kan worden gebruikt om slagroom te kloppen of salade dressings te maken.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default”][et_pb_column _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.18.0″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Een spatel

Een spatel is een ander hulpmiddel dat essentieel is voor elke keuken. Een spatel is een ongelooflijk veelzijdig hulpmiddel. Het kan worden gebruikt voor roeren, serveren, schrapen en meer.

Bovendien is het gemaakt van plastic of metaal, dus het is niet zo scherp als een mes of zo delicaat als een lepel. Een spatel is ook een geweldig hulpmiddel om beslag in pannen uit te spreiden of van de ene kom naar de andere over te brengen.

Spatels kunnen zeer nuttig zijn voor het schrapen van kommen wanneer je iets als chocolade koekjes of brownies maakt, omdat er soms beslag op de bodem van de kom achterblijft en het moeilijk kan zijn om dit met je vingers eruit te halen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *