Hallo bakliefhebbers,

Al sinds ik me kan herinneren ben ik gek geweest op eten. Vooral het bakken van taart of cake vond ik geweldig om te zien. Als kind stond ik op een krukje in de keuken naast mijn moeder als ze iets klaarmaakte en zat daarna vol spanning voor de oven te wachten tot het baksel gereed was. De heerlijke geuren die het huis dan vulden en de knusse warmte van de oven zorgen nog steeds voor een glimlach op mijn gezicht. Tegenwoordig bak ik bijna elk weekend wel iets zelf. Taart is mijn favoriet, om meerdere redenen. Allereerst heeft taart iets gezelligs, iets huiselijks. Daarnaast kun je het heel makkelijk mooi maken, kun je er naar blijven kijken en is zo’n baksel gewoon heerlijk om op te eten. Maar het allermooiste moment – en tegelijkertijd het beste compliment – is het ‘mmmm’-geluid nadat iemand de eerste hap heeft genomen! 🙂

Ik werk al een tijdje aan deze website: Baknieuws.nl. Toen ik zelf eenmaal ‘besmet’ was met het bakvirus, zocht ik naast het bakken een site waar je inspirerende bakverhalen kon vinden. Ik wilde weten wat de nieuwtjes waren en welke trends en ontwikkelingen er speelden. Er was een overflow aan informatie te vinden op veel verschillende sites, maar er was er niet één die mij een genietmomentje bood met allerlei smaakvolle verhalen. Daarom kwam ik op het idee om dit zelf te creëren. Ik ben naast bakken namelijk ook gek op schrijven! Vanaf 2010 schrijf ik al artikelen over aardappelen, groenten en fruit voor www.agf.nl, hét branchemedium voor de AGF-sector.

[irp posts=”1″ name=”Welkom bij Baknieuws.nl”]

Creëer je eigen genietmomentje met Baknieuws. Een platform met verhalen om van te watertanden. Het wordt een verrukkelijke site voor alle bakliefhebbers. Hier vind je interessante nieuwtjes, mooie producten, smaakvolle verhalen, foto’s en inspirerende weetjes, die gerelateerd zijn aan bakken. Van taart tot donut en van cupcake tot stroopwafel: Ik ga op zoek naar de leukste concepten en thuisbakkers in Nederland, België en andere landen. Ik ben erg benieuwd welk verhaal achter welk idee schuilt en waarom deze personen zo’n passie hebben voor bakken. Daarnaast schrijf ik regelmatig een column met mijn eigen visie op bepaalde gebeurtenissen in de bakwereld of over een aflevering van Heel Holland Bakt. Leun lekker achterover en geniet!

Groetjes Gertrude – Eigenaar van Baknieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *