Sophie Faldo heeft The Great British Bake Off gewonnen. De winnares was al uren voor de uitzending per ongeluk bekend gemaakt. De finale van het populaire bakprogramma werd ondanks dat, toch nog bekeken door 7,7 miljoen mensen. Prue Leith, jurylid van The Great British Bake Off had veel te vroeg op haar twitter-pagina verteld wie de winnares van de populaire bakshow was. Ze heeft haar excuus gemaakt aan de kijkers. De winnares Sophie geeft in verschillende Engelse media aan geen ‘hard feelings’ te hebben richting het jurylid.

Faldo is vrij terughoudend over haar privéleven, maar ontkomt er nu niet aan in de spotlights te staan. Ze geeft aan dat ze zich vereerd voelde mee te doen aan zo’n populair programma. The Sun onderzocht haar achtergrond en maakte bekend dat Sophie ooit fraude heeft gepleegd. Dit werd door zowel de deelneemster als de zender Channel 4, ontkend.

Het gezellige programma is al jaren razend populair in Groot-Brittannië en wordt met name bekeken door jonge mensen. De Nederlandse variant van het programma heet Heel Holland Bakt en de Vlaamse versie lijkt er qua naam meer op. Dit programma wordt Bake Off Vlaanderen genoemd. Beide programma’s zijn nog niet zo lang geleden afgelopen.

Klik hier voor de columns van de uitzendingen van Heel Holland Bakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *