Stond 2017 helemaal in het teken van de donut op social media, het zal volgens verschillende foodies dit jaar vaker gaan over de conut. De conut is een ijshoorntje – gemaakt van een croissant en een donut – gevuld met ijs. Dit meldt Dailymail.co.uk. Verwar hem niet met de cronut. Deze werd in 2013 ontdekt: een kruising tussen een donut en een croissant.

Foto: Chocolate Komberry Co

Urenlang proces
De creatie is afkomstig van Leigh Allen, een chef die werkt bij Chocolate Komberry Co in Melbourne. Het kost uren om een perfect ‘hoorntje’ te maken. De conut wordt daar al enkele jaren geserveerd, maar sinds kort neemt hij toe in populariteit.  Er zijn verschillende smaken beschikbaar en de conut is natuurlijk perfect om te delen op social media. Het ijs is volgens Allen heel speciaal en bevat veel van dezelfde ingrediënten als de Italiaanse gelato.

Meer over Chocolate Komberry Co? Klik hier

https://www.youtube.com/watch?v=mo7h9y1TtlY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *