Als je veel bakt, is botercrème een product dat je vast vaak maakt. Je gebruikt het om taarten af te smeren, cupcakes te decoreren of een ander baksel te vullen. Ze zijn verkrijgbaar in mixen, waar je alleen boter en melk aan toe hoeft te voegen, maar botercrème kun je ook helemaal zelf maken in allerlei varianten. Geen fan van boter? TIP: gebruik roomkaas in plaats van boter. Dit geeft de crème een heel andere en niet boterachtige smaak! Het handige is dat je botercrème van tevoren kunt maken. Deze is namelijk prima te bewaren in de koelkast of vriezer. Haal ‘m er wel even van tevoren uit, zodat het wat beter smeerbaar is op je zelfgemaakte biscuit!

TIP: Met het juiste spuitmondje decoreer je je baksels op z’n mooist!

Cupcakes versieren doe je zo!

TIP: Je taart strak afsmeren zodat hij er perfect uitziet? Dat doe je zo volgens Es-ster! Maak je een fondanttaart? Dan leer je stap voor stap van Bouwhuis hoe je de taart doorsnijdt en daarna vult met vulling en botercrème.

TIP: Meerdere kleurtjes bij elkaar zodat je zo’n prachtige toef krijgt op je baksel? Je leert het bij OhMyFoodness!

TIP: Wil je de crème echt wit maken? Gebruik dan paarse kleurstof. Het klinkt misschien wat vreemd, maar door een paar druppels paarse voedselkleurstof aan je botercrème toe te voegen wordt hij wit! De paarse kleur neutraliseert namelijk de gele kleur in de boter.

Fondant-look? Met deze handige truc zorg je ervoor dat je botercrème frosting op je taart eruit ziet als fondant. Dat doe je dus met keukenpapier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *