Als het gaat om taarten, denken veel mensen meteen aan zoet. Maar deze baksels kunnen ook lekker hartig zijn. Een hartige taart wordt ook wel quiche genoemd. Deze vind je sinds begin dit jaar bij Tartelier in Astene (West-Vlaanderen). De eigenaresse An Stadius was eerst productmanager bij een farmaceutisch bedrijf. Ze wilde graag iets voor zichzelf en is gek op bakken. Nu runt ze een zaak waar ze taarten en quiches maakt en verkoopt. Bij het bereiden van de quiches gebruikt ze veel groenten, waaronder witlof, prei, tomaat en wortel.

Foto: Facebookpagina Tartelier

Volwaardige maaltijd
Waarom quiches? “Het is een tof product waar je alles mee kunt doen. Zo staan er naast de bekende quiche lorraine ook varianten met pompoen en geitenkaas, mozzarella en tomaat en kip en kokos op mijn kaart. Ik zie quiche als een volwaardige maaltijd en dus serveer ik er ook een slaatje, zuiderse tabouleh of bulgur bij. Daarnaast maak ik verse soep en als dessert heb ik onder andere blueberry cheesecake, citroentaart en clarisse”, vertelt ze tegen HLN.

Foto: Facebookpagina Tartelier

Afwisseling
Op de website geeft An aan dat haar quiches gezond zijn: “We zorgen voor een huisbereide en gezonde maaltijd voor uw gezin als u geen tijd heeft om te koken of als u eens toe bent aan een leuke afwisseling voor de klassieke take-away”. Benieuwd naar het menu? Klik hier. Je kunt ook quiches bestellen voor feestjes.

Hier vind je de Facebookpagina van Tartelier.

Zelf bakken
Ook zo’n zin gekregen in hartige taart? In het filmpje van Lekker en Simpel hieronder zie je hoe je een quiche lorraine maakt. Dit is de variant met spek, kaas en ui. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *