Een zinderende halve finale vol met stress en rode wangen tijdens de zevende aflevering van Heel Holland Bakt. Het ging er echt om spannen want bij de meeste opdrachten scoorden de bakkers bijna gelijk. ‘Het gaat er nu vooral om wie de eerste steken laat vallen’, zei Janny. En die persoon was Ine. Helaas. Ik denk dat ze het heel jammer vond maar wel fijn dat ze eindelijk eens rustig kon gaan slapen.

Bij het bakken van de Saint Honoré kozen de meesten voor de klassieke manier. Ine bracht wat variatie aan, onder andere in de bodem. Gwenn maakte weer een hoop lawaai, maar waarschijnlijk heeft dat voor hem met vaart te maken, want hij was weer als eerste klaar met zijn baksel. Genietend als een god in Frankrijk leunde hij op zijn keukenblad en keek hij hoe de anderen gestresst heen en weer renden door de tent. De reacties van de jury op de Saint Honoré waren vol lof. Prachtig! Beeldschoon! Verrukkelijk! Zeer goed van smaak! Hans kreeg zelf een zoen van Janny voor zijn gebak met goud.

Hans ‘had niets met Hongarije’

Deze uitzending was er opvallend veel interactie tussen Marjolein en André. André zag nog maar vier kandidaten en verkoos Marjolein om lekker tegen aan te gaan praten. Marjolein deed net alsof ze het wel prima vond, maar af en toe zag je tussen die glimlachen een blik van irritatie voorbij komen. Gelukkig maakte André zijn gebabbel deels goed door tijdens een opdracht wat keukengerei voor haar te halen. Hij wist niet hoe snel hij in zijn karretje moest springen.

Het Hongaarse gebak was geen makkie voor de deelnemers. Hans ‘had niets met Hongarije’ en Ine wist alleen ‘dat je daar leuke feestjes hebt’. Van het gebak zelf had nog nooit iemand gehoord. Het woord ’taai’ werd regelmatig in de mond genomen. Mede daarom werd ook niemand nummer 1 bij deze opdracht.

Toen brak de dag aan van het spektakelstuk. Een taart met decoratiebeslag was de opdracht. Gwenn legde de focus op Frankrijk en ging ‘lekker de Fransoos uithangen’. Regelmatig zong hij een chanson tussendoor en hier werd Hans wel vrolijk van. Of was dat van de boerenjongens Hans? André was in zijn nopjes dat hij eindelijk een speciale taart kreeg. Gwenn had het dit keer wat minder relaxed, hij veegde zelfs het zweet van zijn voorhoofd met een doekje. Zijn kunstwerk zag er ook minder strak uit dan het eerste baksel. Marjolein had opperste concentratie en ging letterlijk voor de kers op de taart. Ze was nerveus voor het oordeel van de jury, maar dat was niet nodig. ‘Alles klopte’. Op naar de finale van Heel Holland Bakt Marjolein, Hans en Gwenn!

Meer info? www.heelhollandbakt.omroepmax.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *