GS – Bakken kan een heerlijk genietmomentje zijn. Maar soms is het niet relaxed als je net in de ‘bak-flow’ zit en je merkt dat je een product mist. Of je zou net nog iets handigers willen hebben om een bepaalde handeling sneller of beter uit te voeren. Daarom zet Baknieuws 10 handige en onmisbare bakspullen op een rij die het bakken nog leuker en makkelijker maken! Hiermee bereik je de beste en lekkerste resultaten in de keuken.

1. De taartzaag
Natuurlijk heb jij een mes in huis om je taart, cake of biscuit doormidden te snijden. Maar nog handiger is de professionele taartzaag die in hoogte verstelbaar is. De taartzaag is onmisbaar als je de taart recht horizontaal wilt doorsnijden. Baktip: Bak de taartbodem een paar dagen voor gebruik en vries het in. Ontdooi de bodem ongeveer een uur voor aanvang. De bodem wordt dan minder droog, maar is ook makkelijker door te snijden dan een zachte verse bodem.

2. Denk aan de kids
Kinderen vinden het superleuk om je te helpen in de keuken. Maar wat moeten die kleintjes met een enorme bakvorm? Daar kunnen ze helemaal niet mee overweg! Daarom zijn er ook de leuke baksetjes, speciaal voor de kids. Hiermee kunnen ze hun eigen kleine taartjes en cakejes maken en hun kleine handjes passen perfect om het mini-deegrollertje! Jij blij, de kids blij! Zij kunnen bijvoorbeeld een kleine variant maken van deze recepten voor een gezellige picknick. Genieten!

Bakken is een feestje voor alle zintuigen. Klik hier voor tips om mindful te bakken!

Deze basisproducten hebben de meeste bakliefhebbers wel in de keuken.

3. Spuitmondjes
Decoreren is een heel mooi werkje. Maar 1 spuitmondje is een beetje weinig om mee te variëren. Van een gekartelde opening tot een wijde spuitmond, met de complete spuitmond set van KitchenBrothers kun je alle kanten op! Kies uit wel 24 soorten spuitmondjes, ontwerp ware kunstwerken met behulp van de variërende groottes en vormen.

4. Een deegroller met decoratie
Waarschijnlijk heb je allang een deegroller in huis. Maar wil je een keer koekjes of een taart maken met een leuk patroon, dan is een decoratie deegroller van Patisse de uitkomst. Hiermee rol je net als normaal je deeg, maar dan zit er meteen een mooie afdruk in! Klik hier voor nog meer leuke deegrollers!

5. Gezond bakken met amandelmeel
Voor gezonde recepten is amandelmeel de basis. Amandelmeel van Steviala komt van witte amandelen die van de bruine vliesje zijn ontdaan. Het Steviala amandelmeel is gemaakt van pure amandelen en bevat ook geen extra toevoegingen. Amandelmeel is niet alleen heel lekker, maar bevat ook veel vezels en is ook goed voor je gezondheid. Daarnaast heeft het Steviala amandelmeel een zeer laag gehalte aan koolhydraten. Wil jij trouwens gezonder gaan bakken? Probeer dan eens een kwart minder suiker in je cake te doen. 

6. De cijfer- en letterbakvorm
Als je de baktrends volgt weet je dat de cookiecake helemaal hot is. Met de cijfer en letter bakvorm van Wilton hoef je niet moeilijk te doen met uitknippen van patronen, maar bak je gewoon in deze vorm. Je kunt met deze bakvorm alle nummers en letters maken. Wat natuurlijk erg leuk is voor een verjaardag of jubileum. Deze bakvorm mag daarom ook niet ontbreken in de keuken van iedere taartenbakker! 

7. Een KitchenAid of andere keukenmachine
Als je niet tien minuten met de handmixer bezig wilt zijn of met de hand het deeg wilt kneden is een keukenmachine de perfect oplossing. Jij laat de machine het zware werk doen! De KitchenAid Artisan 5KSM150 is krachtig, geruisloos en instelbaar in 10 snelheden. De planetaire mengbeweging zorgt ervoor dat je ingrediënten homogeen worden geroerd; alle randen van de mengkom worden goed bestreken bij het mixen.

Een keukenmachine neemt het zware werk uit handen.

8. Herbruikbare cupcakevormpjes
Papieren bakvormpjes voor cupcakes, mini cakejes of muffins zijn er in veel verschillende soorten en maten. Nadeel is, is dat ze maar 1x te gebruiken zijn. Deze siliconen cupcake vormpjes zijn vaatwasbestendig en kun je na het bakken dus lekker in de vaatwasser zetten of afwassen. Verkrijgbaar in superleuke kleurtjes! Hierin kun je bijvoorbeeld muffins met blauwe bessen bakken!

9. Taartrooster
Na het bakken van een taart is het belangrijk dat hij goed afkoelt. Ben jij ook altijd aan het zoeken naar de juiste ondergrond om je gebak neer te zetten? Met deze handige taartrooster heb je dat probleem niet meer! Het rek is erg stevig en heeft een non-stick coating. Hierdoor is het ook gemakkelijk schoon te maken. Ook deze smakelijke churros kunnen afkoelen op het rooster.

10. Bakbonen
Je wilt een taart bakken en hebt alle ingrediënten in huis. Dan zie je ineens dat je deze bodem eerst ‘blind’ moet bakken. De allerlekkerste taartbode, krijg je als je de bodem eerst ‘blind bakt’. Dit betekent dat je de bodem eerst bakt met bakbonen, dus zonder vulling. Op die manier houd je de bodem mooi laag en voorkom je dat hij rijst. Gebruik de keramische bakbonen van Patisse voor het blind bakken van je taartbodem of quiche. De bakbonen zijn herbruikbaar en zijn verpakt in een glazen potje met een inhoud van 300 gram. Deze heb je dus altijd bij de hand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *