Het is bijna Moederdag! Deze dag staat in het teken van moeders. En wat is er nu leuker om haar op deze speciale dag te verrassen met fantastisch gebak dat je zelf met liefde hebt gemaakt? Geef ze een écht genietmomentje en bak speciaal voor je moeder – of je vrouw – een heerlijke taart. Inspiratie nodig? Baknieuws verzamelde de vijf lekkerste moederdagtaarten voor je!

1. Red Velvet Taart
Rood is de kleur van de liefde. Deze Amerikaanse Red Velvet Taart zal daarom waarschijnlijk ook heel enthousiast worden ontvangen. Deze taart van Wessalicious wordt verrijkt met wat espresso, zodat deze een intensere smaak krijgt.

2. Carrot Cake
Dit rustieke worteltaartje van Heel Holland bakt is lekker smeuïg door de wortels en in Cointreau gewelde rozijntjes en goed fris door de citroen. Voor de garnering gebruik je onder andere monchou roomkaas en pistachenoten. Mmmm…..

3. Met zomerkoninkjes
Ook de aardbei is een prachtige fruitsoort voor een roodkleurige taart. Deze biscuittaart met aardbeien, Griekse yoghurt en honing gaat jouw moeder heel blij maken! Hij is te vinden op de website van Smakelijck. Meer weten over bakken zonder schadelijke E-nummers en geraffineerde suiker? Williene van Smakelijck vertelde onlangs haar verhaal aan Baknieuws. Klik hier om het artikel te lezen.

OOK een leuk IDEE –> De COOKIECAKE

Foto: Smakelijck

4. Hart met royal icing
Als je lekker creatief bezig wilt zijn, ga dan voor de hartvormige moederdagtaart vol met fondant en bloemetjes van royal icing. Is dat niet schattig? Deze roze taart vind je bij deleukstetaarten.nl.

5. Met Jazz appels en gember
Vind je de ‘gewone’ appeltaart een beetje saai? Spice ‘m een keer ‘up’ met gember en maak hem van Jazz-appels! Voor het deeg van deze taart kun je een kant- en klaar product gebruiken of je maakt het zelf.

Nog geen keuze kunnen maken? Er zijn nóg meer recepten die vol liefde zijn gemaakt, zoals de tien liefste en lekkerste bakrecepten voor Valentijn. Deze zijn natuurlijk ook uitermate geschikt voor Moederdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *