Samen met Ekoplaza ontwikkelden de bakkers van Hutten een recept voor een bananenbrood. Dit meldt Hutten op haar website. Het product wordt gemaakt in de bakkerij van Hutten door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt van de onverkochte bananen van Ekoplaza. Het bananenbrood werd op de Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle door Bionext en BioNederland uitgeroepen tot Bioproduct van 2018. “Het brood is gekozen omdat het meer is dan alleen een biologisch product,” vertelt Steven IJzerman, kwaliteitsmanager van Ekoplaza. “De jury was enthousiast omdat we er ook voedselverspilling mee aanpakken en het brood wordt gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En omdat het natuurlijk heel goed smaakt.”

Lees meer over het bananenbrood op de site van Ekoplaza.

Muffins en Brownies
Sinds een paar weken levert Hutten ook carrot muffins en red velvet brownies aan Ekoplaza. En die zijn gemaakt van reststromen wortelen en rode biet van Ekoplaza zelf. 100 % biologisch en met 25 % minder suiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *