Lik jij in gedachten je vingers ook al af als je aan het woord ‘banketbakkersroom’ denkt? Bij het eten van een puddingbroodje is dat zelfs onvermijdelijk! Deze vulling wordt ook wel vanillebanketbakkersroom of crème pâtissière genoemd. Volgens Wikipedia is het een speciale ‘gele vla-achtige’ room en met die definitie zijn wij het helemaal eens. De room wordt vaak in tompoezen, éclairs, vlaaien, taarten en soezen gebruikt wordt.

Zelf maken
Natuurlijk zijn er genoeg pakjes te koop, waarbij je alleen water hoeft toe te voegen. Voor de echte thuisbakker is het een uitdaging om het zelf te maken. Sandra van Leukerecepten.nl zette onlangs een filmpje online waarbij je de room stap voor stap zelf kunt maken met maar 5 ingrediënten! Je hebt suiker, vanillesuiker, eidooiers, bloem en melk nodig. In de video hieronder zie je hoe je het maakt.

Succes en eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *