GS – Sommige mensen weten al op jonge leeftijd wat hun passie is en gaan daar ook vol voor. De 19-jarige Karen Leong stopte op haar 8e met school en specialiseerde zich in cake decorating. De jonge vrouw maakt prachtige creaties, waaronder suikerbloemen. In oktober creëerde ze een handgemaakte gouden royal icing cake voor een bruiloft in Kuala Lumpur.

Foto’s: Facebookpagina van Karen Leong Cake Design.

Met dit volledig eetbare kunstwerk was ze drie weken bezig en de taart woog 85 kilo. De oogverblindende fruitcake van zes lagen werd bekleed met Belgische marsepein en op de taart zaten 410 handgemaakte suikerbloemen. De waarde was 19.000 Maleisische ringgit, dat is bijna 4000 euro. De reacties op haar post zijn zeer lovend. Karen geeft in een reactie aan dat alles eetbaar is aan de taart. “Zowel de pilaren, de cherubs en de bloemen zijn gemaakt van sugerpaste/royal icing.”

Uitdaging
Karen vertelt dat het een uitdaging was om deze taart te maken. “Het was namelijk ook de langste cake die ik ooit heb gemaakt, meer dan 1,5 meter lang. Daarnaast was het een pure fruitcake, van top tot teen. Mijn klanten hadden voor deze taart ook speciale wensen voor bepaalde elementen die voor mij nog vrij onbekend waren. Zo wilden ze graag gouden cherubs tussen twee lagen in en alles bekleed met marsepein en gedecoreerd met royal icing. Voor mij was dit grote project een fantastische leerervaring!”

Inspiratie en kunst
Ze vindt het geweldig om te werken als cake artist. “Ik haal mijn inspiratie uit allerlei kunstgenres en ‘vertaal’ deze naar de cake. Ik vind bijvoorbeeld de pottenbakkerij heel interessant en daarnaast hou ik van black line art, Chinese schilderkunst en aquarellen. Al deze verschillende soorten kunst verwerk ik in en op mijn taarten en andere baksels.”

Droom
Ze droomt van een eigen academie voor cake artistry (de kunst van taart). “Mijn echte passie ligt namelijk in het onderwijzen en inspireren van anderen. Al sinds ik fulltime gestart ben met werken als cake artist droom ik ook om les te geven in de cake art op een speciale academie. Daarnaast lijkt me het ook geweldig om te reizen en in verschillende werelddelen mensen te leren en inspireren.”

Klik hier om naar haar Facebookpagina te gaan voor nog veel meer kunstwerken.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *