GS – Ken je de cake popsicles al? Het zijn de nieuwe cakepops. Cakepops zijn bolletjes cake op een stokje met chocoglazuur en diverse decoraties. De twist op de cakepops is verzonnen door Raymond Tan uit Melbourne. Hij introduceerde enkele jaren geleden dit heerlijke gebakje en Baknieuws vroeg hem hoe hij op dit idee kwam. “Cakepops smaken vaak veel te zoet, omdat je meer van de chocolade proeft dan van de cake. Daarom kreeg ik het idee om deze te maken in de vorm van een magnum. Ook de designs zijn mijn eigen creaties”, vertelt hij.

Foto: Instagram @rymondtn

Raymond wordt ook wel de King of Cake Popsicles genoemd. Op zijn Instagram-pagina vind je prachtige kunstwerken met de cake popsicles. Klik hier om ze te bekijken. 

Foto: Instagram @rymondtn

Creatief
Zo’n drie jaar geleden startte Raymond met bakken. “Het begon als een hobby. Het is eigenlijk een product van mijn uitstelgedrag toen ik bezig was met mijn Master Degree in Accounting. Ik vind het heerlijk dat ik creatief word als ik iets aan het maken ben. In bepaalde producten zie je mijn liefde terug voor huidige trends, food, architectuur en zelfs mode. Ik ben gek op architectuur, kunst en mode. Met mijn achtergrond in architectuur en mijn vijf jaar ervaring in mode is dat een logische liefde.”

Foto: Instagram @rymondtn

Unieke dessertervaring
In het begin bakte hij met name voor vrienden. “Nu doe ik af en toe opdrachten op bestelling, wanneer ik de tijd heb. Daarnaast werk ik samen met bepaalde merken om een unieke dessertervaring te creëren. In de toekomst zie ik mezelf nog steeds bakken, maar dan vanuit mijn eigen bakkerij of studio.”

Foto: Instagram @rymondtn

Geleidelijke groei
Eind 2016 begon zijn werk meer bekendheid te krijgen. “Ik denk dat het komt doordat mijn cake designs erg creatief zijn. Het aantal volgers op social media is geleidelijk gegroeid.” Raymond heeft ook nog een tip voor bakliefhebbers: “Volg wat andere bakkers doen en doe het beter. Maar het belangrijkste is: have fun!”

Wil je meer van Raymond zien? Klik hier

Zelf cake popsicles maken? Poppy Paint laat in het filmpje hieronder zien hoe dat moet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *