Welke baktrends zullen ‘hot’ zijn in 2018? Renshaw deed hier een onderzoek naar en kwam met een top drie van taarten die we in 2018 vaak zullen zien. De eerste: de Mirrorglaze Cakes, de glazuur spiegeltaarten. Op nummer twee staan de Airbrush Cakes. Met airbrush wordt eetbare inkt of kleurstoffen op de taart gespoten en dit geeft mooie effecten. De taarten waarin iets verstopt zit in het midden – Hidden Centre Cakes – staan op nummer drie. Het verrassingseffect dat er iets in de taart zit – wat je pas ziet als je hem aansnijdt – spreekt veel bakliefhebbers aan.

Toppings en skills
De decoratietopping die de ondervraagden het meest gebruikten was botercréme/frosting. 81% van de bakkers gingen voor dit product. Daarna kwam sugarpaste (48%) en als derde ganache (32%). De decoratieskills waar mensen beter in willen worden zijn piping (46%), modelling (31%) en airbrushing (29%). Met piping gel kun je met behulp van een spuitzakje mooie effecten creëren bij het decoreren van een taart of ander gebak.

Verjaardagen, Kerst en Pasen
Bakliefhebbers gaan in 2018 het meest voor verjaardagen bakken. Daarnaast zijn Kerst en Pasen twee belangrijke feesten waarvoor veel wordt gemaakt.

Klik hier voor alle resultaten van het onderzoek van Renshaw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *