Momenteel zijn éclairs erg trendy. Deze – van oorsprong Parijse – langwerpige soezen zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en kleuren. Als ze worden versierd zijn ze vaak een lust voor het oog. De supermarkt Asda uit het Verenigd Koninkrijk speelt in op de trend en introduceert binnenkort een hele grote éclair van ruim 30 centimeter. De Engelse maat hiervoor is 1 foot. Hier kan een hele familie van genieten!

Foto: Asda

Belgische chocolade
De decadente traktatie is vanaf 14 december verkrijgbaar bij de retailer. Hij is gevuld met heerlijke Belgische chocolade mousse en bovenop zit nog meer chocolade en karamel. Als topping heeft de éclair zelfs gouddeeltjes. Hij mag er dan heel luxe en exclusief uitzien, de prijs is prima te doen. Hij kost 5 pond, dat is momenteel ongeveer 5,83 in euro.

Zelf maken?
Wil je je gasten culinair verrassen tijdens het kerstdiner? Serveer dan geen kerstpudding maar een éclair. Lukt het jou ook om zo’n lange te maken? Roger van Damme heeft nog een bijzonder recept voor dit populaire gebak. Zie hieronder het Youtube-filmpje NJAM het Kookkanaal. Hierin legt Roger stap voor stap uit hoe je mooie éclairs maakt met chocolade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *