Ontbijt, lunch en avondeten is zooo 2017. In onze dagelijkse routine eten we tegenwoordig vaker en minder. Eind 2017 voorspelde Waitrose al dat ‘de vierde maaltijd’ één van DE trends van 2018 zou worden. ‘The fourth meal’ is meer een snackmoment dan een volledige maaltijd, maar het is weer een extra klein genietmomentje – iets eten wanneer jij er zin in hebt. Een kleine salade om drie uur ’s middags of een stukje taart om 8 uur ’s avonds. Waarom geen kaas op een toastje voordat je naar bed gaat, als je ’s avonds vroeg hebt gegeten? Interessant is dat het met name de millenials zijn die vier of meer eetmomenten per dag hebben. Minder, maar vaker eten dus. Meer snackmomenten dan echte maaltijden. De vierde maaltijd is niet zo maar een trend, het is een blijvertje. Geniet ervan!

Bakken met chocolade: mmmm!

#fourthmeal
Op Instagram is de hashtag #fourthmeal duidelijk populair. Op 22 oktober 2018 is deze al ruim 21.000 keer gebruikt. De foto’s variëren van hamburgers tot een healthy snack. Ook zie je aardig wat taco’s en andere producten van Taco Bell voorbijkomen – een duidelijk effect van de Fourth Meal campagne. Die campagne was trouwens al van start gegaan in 2006. Misschien toch niet zo’n heel nieuwe trend dus, dat vier keer eten.

Ideeën voor een vierde maaltijd
Heb je geen idee wat je bij een vierde maaltijd voor moet stellen? Hieronder wat tips:
– Een stukje cookiecake
Iets met chocolade
Churrossss!
DONUTS
Hartige muffins
– Een stukje Zebracheesecake

Eten op een ander tijdstip
Eten op een ander tijdstip schijnt ook goed voor je te zijn. Uit een recente studie blijkt dat je daardoor zelfs afvalt. Tijdens het onderzoek at een deel van de groep hun ontbijt 90 minuten later en hun diner 90 minuten eerder. Een andere groep hielden vast aan hun ‘gewone’ eetpatroon. Wat bleek? De eerste groep viel af! Lees meer op de website van het AD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *