Er zit minder zout in brood

In de afgelopen 6 jaar is het zoutgehalte van levensmiddelen die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit onderzocht met 11% afgenomen. Het percentage verzadigd vet in de onderzochte levensmiddelen daalde in 2017 langzaam. Dit blijkt uit onderzoek naar de samenstelling – zout en verzadigd vet – van levensmiddelen in Nederland.

Zout met 11% gedaald
De NVWA onderzocht in het kader van de jaarlijkse zoutmonitoring vergelijkbare levensmiddelen (brood, chips en zoutjes, conserven, (diepvries-)snacks, kaas, kant-en-klaar-maaltijden, koek en banket, sauzen, soep en vleeswaren) als bij de start van de monitoring in 2011. De resultaten van de bemonstering wijzen uit dat in de afgelopen 6 jaar het zoutgehalte in deze productgroepen met 11% is gedaald. Bij brood was dit zelfs 18%. Bij koek en banket werden alleen saucijzenbroodjes onderzocht. Hierin zat 16% minder zout. Er zijn nog wel steeds grote verschillen in zoutgehaltes binnen dezelfde productsoorten.

Leestip!  Welke baktools zijn een must in de keuken?

Klik hier voor alle resultaten van het onderzoek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.