In de afgelopen 6 jaar is het zoutgehalte van levensmiddelen die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit onderzocht met 11% afgenomen. Het percentage verzadigd vet in de onderzochte levensmiddelen daalde in 2017 langzaam. Dit blijkt uit onderzoek naar de samenstelling – zout en verzadigd vet – van levensmiddelen in Nederland.

Zout met 11% gedaald
De NVWA onderzocht in het kader van de jaarlijkse zoutmonitoring vergelijkbare levensmiddelen (brood, chips en zoutjes, conserven, (diepvries-)snacks, kaas, kant-en-klaar-maaltijden, koek en banket, sauzen, soep en vleeswaren) als bij de start van de monitoring in 2011. De resultaten van de bemonstering wijzen uit dat in de afgelopen 6 jaar het zoutgehalte in deze productgroepen met 11% is gedaald. Bij brood was dit zelfs 18%. Bij koek en banket werden alleen saucijzenbroodjes onderzocht. Hierin zat 16% minder zout. Er zijn nog wel steeds grote verschillen in zoutgehaltes binnen dezelfde productsoorten.

Klik hier voor alle resultaten van het onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *