GS – Ze heeft het grootste zoete foodblog van Nederland, maar daar staat Laura Kieft niet zo bij stil. “Dat is natuurlijk gaaf, maar ik vind het vooral fantastisch dat ik van mijn grootste hobby mijn werk heb kunnen maken”, aldus de enthousiaste foodblogster. In 2009 startte ze Laura’s Bakery. Lachend: “Ik wist toen eigenlijk nog helemaal niet wat een blog was. Toen ik startte had ik nog gewoon een baan, maar sinds 2014 werk ik fulltime aan mijn blog. Na mijn studie commerciële economie heb ik zo’n 1,5 jaar fulltime gewerkt, maar ik was toen al heel intensief bezig met Laura’s Bakery.”

Foto’s: Laura’s Bakery

Menig Nederlander haalt regelmatig recepten van de website van Laura’s Bakery. Zo lang Laura zich kan herinneren is ze bezig met bakken. “Vroeger bakte ik vaak koekjes met mijn ouders en we maakten ook regelmatig schuimpjes. Op latere leeftijd ging ik steeds meer zelf doen, met name cakes maakte ik veel. Zelf lust ik graag oma’s appeltaart. Ook ben ik gek op koekjes, in alle soorten en maten.”

De combinatie van bakken, schrijven, fotograferen en alles wat er verder bij komt kijken, is geweldig!

Non-stop
Zelf een bedrijf hebben is hard werken. “Ik heb jarenlang weken van 60 of 70 uur gemaakt en soms zelfs meer. Non-stop was ik bezig met Laura’s Bakery. Sinds kort probeer ik meer vrije tijd te creëren en hou ik het op 40 uur. Toch gebeurt het in drukke periode’s nog steeds wel dat ik meer werk hoor. Dat hoort nu eenmaal bij een eigen bedrijf en dat vind ik ook niet erg.” Op de vraag wat of ze schrijven of bakken leuker vindt, antwoordt Laura: “Beide vind ik even leuk. Ik zou niet alleen maar willen schrijven, maar ook niet alleen willen bakken. Juist de combinatie van bakken, schrijven, fotograferen en alles wat er verder bij komt kijken is geweldig. Mijn inspiratie haal ik overal vandaan. Ik bekijk veel plaatjes op internet, vooral op Pinterest. Ook onthoud ik als ik wat lekkers proef bij een bezoek aan een restaurant of café.”

Foto’s: Laura’s Bakery

Terugblik
Ze schreef twee bakboeken en haar tweede boek kwam in september 2017 uit. “Ik ben volop bezig met de promotie van dit boek. Vanwege de drukte heb ik nu ook iemand in dienst genomen. Sinds begin dit jaar werkt Lian twee dagen per week voor mij.” Haar plannen voor volgend jaar maakt Laura nog niet bekend. “Er komen nog leuke dingen aan, maar dat ga ik nu nog niet verklappen. Ik ben momenteel lekker bezig met de feestdagen, er komen veel leuke recepten online.”

Foto’s: Laura’s Bakery

Baktips
Op straat wordt de foodblogster niet echt herkend. “Hooguit kom ik af en toe mensen tegen die me twijfelend aankijken. Op beurzen en andere plekken waar mijn doelgroep rondloopt kennen ze me wel. Daar word ik regelmatig aangesproken voor een foto, handtekening of een praatje.” Baktips heeft Laura genoeg. “Ik heb alle baktips verzameld op www.handigebaktips.nl. De belangrijkste baktip is toch wel dat je een recept van tevoren goed moet lezen. De meeste vragen die ik krijg zijn niet nodig, omdat het gewoon in het recept staat.”

Foto’s: Laura’s Bakery

Toekomst
Laura zit vol met ideeën en plannen. “Ik wil mijn beide blogs verder ontwikkelen en nog beter maken. Ik ga mijn plannen eerst uitwerken en daar horen jullie later zeker meer van. En uiteraard hoop ik dit werk nog lang te mogen blijven doen”, besluit ze tevreden.

www.laurasbakery.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *