Een brood met 70 krekels. Zou jij het opeten? Een groot deel van de Finnen waarschijnlijk wel. In Finland is onlangs krekelbrood geïntroduceerd door het bedrijf Fazer. Veel bakkers experimenteren met brood, maar dit is de eerste keer dat een brood met insecten als ingrediënt wordt geïntroduceerd. Markus Hellström, de directeur van het bedrijf is erg enthousiast en geeft aan dat ze vooraan willen staan in de foodrevolutie. “We zien tekenen van een ‘brood renaissance’. Finse consumenten waarderen handgemaakt brood en wij maken dat voor hen.”

De gemalen krekels in het brood worden gemengd met bloem, tarwe en andere zaden. De krekels zijn afkomstig uit Nederland. Het Krekelbrood is al geruime tijd in ontwikkeling maar kan nu pas worden verkocht. Het verbod op de verkoop van insecten als voedsel werd in Finland opgeheven op 1 november 2017.

Het brood is vanaf 24 november verkrijgbaar in diverse in-store bakkerijen van Fazer. Hier worden alle nieuwe producten van het bedrijf geïntroduceerd. De komende tijd wordt het product in verschillende fases op de markt gebracht tot het uiteindelijk beschikbaar zal zijn in alle 47 Fazer in-store bakkerijen in Finland.

www.fazer.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *