Spanje staat bekend om de tapas, maar ze hebben daar nog veel meer lekkere producten. Neem bijvoorbeeld de churro, ook wel de Spaanse donut genoemd. Eigenlijk is het een heel simpel product: gefrituurd deeg. Maar ó zo trendy. Het wordt in het zuiden vaak gegeten als dessert of tussendoortje. Het baksel kan uit het vuistje worden gegeten. Voor de mensen die hem niet kennen: hij smaakt een beetje naar oliebollen.

Deze oudejaarsavond dus geen ouderwetse oliebollen meer maar churros! Qua vetgehalte zal het waarschijnlijk weinig uitmaken.

Je kunt ‘m dippen in chocolade, maar er kunnen daarnaast allerlei producten aan de churro worden toegevoegd, zoals suiker en kaneel, sprinkles, hagelslag, muisjes en andere toppings. Of serveer de churros met chocolade en ijs. Met dit baksel moet je gewoon lekker opvallen. Deze zomer werden bijvoorbeeld de rainbow-churros gespot in Californië. Met allerlei gekleurde suikers werd het product versierd als een regenboog. Echt fantastisch om te zien met die felle kleuren. Lekker Instagrammable ook. Klik hier voor de rainbow-churros op Popsugar.com. Ook helemaal in zijn nu ‘The Loop Churros’. Dit zijn churros in de vorm van een lus.

Kun je oliebollen makkelijk dippen in chocolade? Nope! Deze oudejaarsavond dus geen ouderwetse oliebollen meer maar churros! Qua vetgehalte zal het waarschijnlijk weinig uitmaken. Wie stemt voor?

Zelf churros maken voor oudejaarsavond of voor ‘zo maar tussendoor’? Bekijk dan het filmpje hieronder van Kookhoekje van Xfaatje. En klik hier voor het recept. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *