GS – Oh My Pie! Je hebt deze enthousiaste uitroep vast wel eens voorbij zien komen. Deze blije kreet is verzonnen door Marike Bol, die bekend staat om haar talent van een een glutenvrije ‘last’ een glutenvrij feestje te maken. Ze heeft al jaren te maken met coeliakie. “Ik was in het verleden vaak moe en had voortdurend pijn in mijn buik. Door niet in de slachtofferrol te stappen, maar juist een positieve mindset te behouden kreeg ik het idee om taarten te gaan maken.”

De PAAS PAREL van Oh My Pie – Klik hier voor het recept

Troep
De glutenvrije producten die ze eerst in de supermarkt haalde, wilde ze niet meer. “Die troep smaakt gewoon niet! Ik begon een jaar of vijf geleden wat aan te rommelen in de keuken en kreeg ontzettend veel plezier in het experimenteren met gezonde producten en voedzame ingrediënten. Ik maakte een Instagram-pagina aan en merkte dat ik steeds meer volgers kreeg. Dat maakte me elke dag enthousiaster.”

Zware periode
Marike is niet altijd zo positief geweest. “Toen ik jonger was heb ik een eetstoornis gehad en dat was een ontzettend zware periode. Ik wilde niet eten omdat ik altijd pijn had en dat voelde uitzichtloos. Gelukkig ben ik met liefdevolle hulp uit dat dal geklommen en heb ik geleerd dat eten belangrijk is om jezelf te voeden, niet te vullen. Daarom wil ik er nu zo graag een feestje van maken. Ik ben zo blij dat ik me goed voel en weer kan genieten! Ontbijten met taart is ondertussen een gewoonte voor haar geworden. “Het is echt een momentje voor mezelf en daar ga ik rustig voor zitten.”

Het boek
Het maken van de recepten doet Marike op gevoel. “Ik gebruikte wat van dit en iets meer van dat. Het belangrijkste vind ik dat mijn taarten lekker smaken. Het moeilijke aspect van werken op gevoel is het omzetten naar een recept. Toen ik een boek ging maken moest ik precies gaan bijhouden welke hoeveelheden ik gebruikte. Dat was nog best een moeilijk karwei, want in mijn hoofd was het één chaos”, zegt ze lachend. Ongeveer twee jaar geleden werd ze benaderd door een meisje die afstudeerde op de foto-academie en haar baksels wilde fotograferen. Op internet werd ontzettend enthousiast op die foto’s gereageerd en er kwam veel vraag naar een boek met mijn recepten. Ik ging de uitdaging aan en heb de hele familie ingeschakeld. Zij hielpen mij met het maken en daardoor kon ik het in de zomer van 2016 afronden. In de eerste maand waren er al 500 verkocht! Ondertussen staat de teller op zo’n 2500 stuks.”

Natuurlijk bakresultaat
Over haar boek zegt ze op Bol.com: “Het is geen gewoon boek met recepten om in je keuken uit te proberen. Het is een autobiografisch boek geworden ook met pakkende verhalen, vele recepten en kleurrijke foto’s die smaakvol het natuurlijk bakresultaat in beeld brengen. Een boek bruisend van gluten- en lactosevrije ontbijtfeestjes, tussendoortjes, hartige hapjes en uiteraard de meest mooie en lekkere taarten met vegan opties!”

The Body Studio
Een lange tijd leek het enkel een droom om haar vaste baan in het onderwijs op te zeggen en het ondernemersavontuur aan te gaan met Oh My Pie! in de hoofdrol. Ondertussen is Marike alweer enkele maanden elke dag bezig met het horeca-gedeelte in The Body Studio in Amsterdam. “Ik werk samen met het superteam Sjoerd en Myrthe. Het is heerlijk om de dingen te doen die me blij maken. Hier krijg ik dagelijks energie van.” In The Body studio hebben mensen de gelegenheid om te sporten en daarna bijkomen en genieten van een heerlijk stuk taart dat aansluit op een gezonde training! Ook kun je hier gezonde maaltijden halen. Binnenkort gaan we hier ook high tea’s houden en kunnen mensen een combinatie krijgen van thee met allerlei heerlijkheden. Bij The Body Studio doen we ons best om een huiskamer-effect te creëren en aan de reacties van klanten te merken slaat dit goed aan.” Naast haar fulltime baan bakt ze in de avonduren nog op bestelling en geeft ze af en toe workshops. “Geweldig om mensen te inspireren!”

Marike in de huiskamer van The Body Studio

Plannen
Er zijn nog meer plannen voor de toekomst. “Hier in The Body Studio willen we op diverse gebieden uitbreiden en komt er steeds meer leuks en lekkers bij. Daarnaast blijf ik dagelijks recepten posten op social media en schrijf ik regelmatig blogs. Ik heb veel trouwe volgers en daar doe ik het voor. Ook sta ik open wat er op mijn pad komt. Als het leuk is zeg ik zeker geen ‘nee’.”

Bakken op gevoel
Haar tip voor bakliefhebbers? “Bakken is een continue proces en doe je op gevoel. Een goede smaak kun je alleen krijgen door tussendoor ook te proeven, net zo lang tot jij het lekker vindt. Volg niet klakkeloost het recept, maar durf te experimenteren: het is jouw baksel!”

Klik hier voor de website van Oh My Pie!

Volg Marike ook op Instagram en Facebook:
www.instagram.com/oh.my.pie
www.facebook.com/ohhmypie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *